Sport

A csoportból való továbbjutáshoz is bravúr kell

Útra kész női kézilabdacsapatunk

Tizenhárom év után szerepelhet újra olimpián a magyar női kézilabda-válogatott, amely viszont nagyon nehéz csoportba került: a címvédő orosz, az olimpiai ezüstérmes francia, a világbajnoki második spanyol, valamint a svéd és a brazil csapat lesz az ellenfele.

„Ennél erősebb csoportba nem is kerülhettünk volna, de ha innen sikerül a továbbjutás, akkor ott vagyunk a legjobb nyolc között, s akkor már a pontszerzésről, valamint a legjobb négy közé jutásról is lehetne elmélkedni” – mondta Kirsner Erika, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke az együttes elutazása előtt tartott sajtótájékoztatón.

Kovacsics Anikó csapatkapitány elmondta, sérült válla teljesen rendbe jött, maximális erőbedobással tudott dolgozni a felkészülési időszakban, panasza egyáltalán nem volt, és ez annak is köszönhető, hogy a rehabilitációja jól sikerült. A jobbátlövő Tomori Zsuzsanna nagyon sajnálja, hogy végül nem lesznek nézők a mérkőzéseken, mert úgy teljesen más lenne a hangulat, ugyanakkor abban bízik, hogy épp a magyarok lesznek a „sötét ló” a csoportban.

Kapcsolódó írásaink