Sport

Jani Réka továbbjutott, Babos Tímea megsérült

Tenisz Magyar Nagydíj

A kánikulában forró katlanhoz hasonlított a Római Teniszakadémia, ahol gyér érdeklődés mellett folyatódott a salakpályás női tenisztorna.

A világranglistán 186. Jani Réka több mint kétórás meccsen 6:4, 7:5-re legyőzte az esélyesebb olasz Eli­sabetta Cocciarettót (112.). A 29 éves Jani a második szettben már 5:2-re vezetett, ezután azonban sokat hibázott, olasz ellenfele kiegyenlített. A magyar teniszező egy újabb bréket követően a meccsért adogatott, a negyedik mérkőzéslabdáját értékesítette, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

„Nagyon izgultam a végén, hogy sikerüljön befejezni. A nagypapám a múlt héten halt meg, őt kértem, hogy segítsen nekem. És segített!” – nyilatkozta. Az olimpiára készülő Babos Tímea az első fordulóban a hatodik kiemelt fehérorosz Aljakszandra Szasznoviccsal mérkőzött, és 6:0-ra elveszített első játszma után a másodikban 2:0-s hátrányban jelezte, hogy megsérült, nem tudja folytatni, sírva ment le a pályáról.

Sikeresen kezdett Udvardy Panna (204.), aki 6:3, 6:1-re legyőzte a ranglistán 114. egyiptomi Majar Serifet. Gálfi Dalma nagy csatában 7:6 (7-4), 6:3-ra nyert a spanyol Aliona Bolsova ellen.

Kapcsolódó írásaink

Hidegvér és örömünnep

ĀA wimbledoni Grand Slam-tornán mindkét egyest a világelső nyerte, de Ashleigh Bartynak és Novak Djokovicsnak is a legjobb játékát kellett előhúznia