Sport

Fotókiállítás a tokiói Magyar Kulturális Intézetben a magyar olimpikonokról

Messziről kitűnik a Japán főváros szívében lévő Magyar Kulturális Intézet, ugyanis nemcsak magyar zászló leng a bejárat felett, hanem a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia magyar reménységeinek - így például az úszó Milák Kristófnak és a cselgáncsozó Karakas Hedvignek - fotójával van feldíszítve már kívülről is.

Fotókiállítás a tokiói Magyar Kulturális Intézetben a magyar olimpikonokról
Magyar sportolókat ábrázoló fotók díszítik a tokiói Magyar Kulturális Intézet épületének üveghomlokzatát
Fotó: MTI

„Nemcsak az a cél, hogy a helyi magyar szíveket megdobogtassuk, ha betérnek, hanem hogy a japánoknak is megmutassuk, kiért érdemes szorítaniuk a magyarok közül” - mondta az MTI-nek Palanovics Norbert, Magyarország tokiói nagykövete, aki hozzátette, a játékok közeledtével a belső tér kialakítása is a magyar olimpikonokról szól egy kalocsai mintás fotófalat leszámítva.

A kiállító teremben 15 kiváló magyar sportoló - Lőrincz Tamás, Márton Gréta, Szilágyi Áron, Jakabos Zsuzsanna, Tótka Sándor, Hárspataki Gábor, Márton Anita, Baji Balázs, Nagy Viktor, Kopasz Bálint, Karakas Hedvig, Milák Kristóf, Szatmári András, Valter Attila és Vályi Vanda - portréfotója tekinthető meg, a magyar és japán nyelvű leírásban pedig rövid bemutató olvasható a pályafutásukról.

Magyar sportolókat ábrázoló fotókiállítás a tokiói Magyar Kulturális Intézetben
Magyar sportolókat ábrázoló fotókiállítás a tokiói Magyar Kulturális Intézetben
Fotó: MTI

Palanovics beszámolója szerint a Magyar Kulturális Intézetben ezt megelőzően - már szintén az olimpia jegyében - az 1964-es, ugyancsak tokiói játékokról lehetett kiállítást megtekinteni, annak képeivel viszont most már feldíszítették az olimpiai falu magyar szobáit, hogy a péntektől beköltöző sportolók kissé otthonosabban érezhessék magukat.

A nagykövet elmondta, a tokiói Magyar Kulturális Intézetet 2019 decemberében nyitották meg a magyar-japán kapcsolatok létrejöttének 150. évfordulóján.
 

Kapcsolódó írásaink

Tokiói behívóra vár Farkas Petra

ĀAtlétika. Hibátlan sorozattal, hat érvényes ugrással és egyéni csúccsal lett aranyérmes a Honvéd távolugrója az U23-as Európa-bajnokságon Tallinnban

Tokió készen áll, de ideges

ĀHivatalosan is megnyílt az olimpiai falu, amely jelenleg kong az ürességtől. A magyar csapatvezetés regisztrált, és átvette a bérelt eszközöket, járműveket

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom