Sport

Hamvába holt kísérletek az összetettet vezető Tadej Pogacar lerázására

Tour de France

Mára a háromhetes francia országúti kerékpáros körverseny mezőnye pihenőnapot kapott, de a hétvégének megvoltak az izgalmai.

Szombaton a 14. szakaszon a holland Bauke Mollema (Trek–Segafredo) szóló szökésből nyert, a francia Guillaume Martin (Cofidis) pedig feljött az összetett a második helyére a szlovén Tadej Pogacar (UAE) mögé. De a hazai versenyző sikere nagyon átmeneti volt. Vasárnap a Céret–Andorra la Vella közti 191,3 km utolsó előtti lejtmenetében állva hagyta az élmezőny. A győzelmet az amerikai Sepp Kuss (Jumbo–Visma) könyvelte el, akinek volt már szakaszgyőzelme a Vuelta a Espanán is.

A második helyen a 41 éves spanyol Alejandro Valverde (Movistar) ért célba. A záróhegyen, az 1700 méter fölötti Col de Beixalison sorozatos támadások érték Pogacart, aki nem hagyta lerázni magát, a riválisokkal azonos idővel ért célba, és változatlanul vezeti az összetettet. A 2–5. helyen lévők – Uran, Vingegaard, Carapaz, O’Connor – hátránya több mint öt perc. A Tour de France vasárnap ér véget.