Sport

Szijjártó: Az UEFA szánalmas és gyáva

„Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése” - írta Szijjártó Péter szombati Facebook-bejegyzésében annak kapcsán, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zártkapus mérkőzéssel büntette a magyarokat.

Szijjártó: Az UEFA szánalmas és gyáva
Szijjártó Péter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

„Másfél év zártkapuzás után idén júniusban mi, magyarok újra megmutattuk Európának és a világnak, hogy milyen is, amikor igazi futballhangulat van egy futballmeccsen. A négy teltházas budapesti EB-meccs mindenki számára örök emlék marad. A többi rendező stadionban érvényes nézőszám-korlátozások miatt (Londont kivéve) nálunk volt a legtöbb néző és a legfergetegesebb hangulat” - emlékeztet a külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve: ezek után pénteken este azzal lett tele a világsajtó, hogy diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt az UEFA három meccsre bezáratja a Puskás Arénát!

„Mit üzen az UEFA megint ezzel a döntéssel? Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont” - írta Szijjártó, aki szerint az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink