Sport

Két női meccsen negyvenegy ász, Barty és Pliskova vívja a döntőt

Wimbledoni elődöntők

Egyáltalán nem volt meleg Wimbledonban, amikor kora délután az ausztrál világelső Ashleigh Barty és a 2018-as győztes német Angelique Kerber odaállt az első eldöntőre a Grand Slam-tenisztornán.

Két női meccsen negyvenegy ász, Barty és Pliskova vívja a döntőt
Ashleigh Barty,
Fotó: AFP/ Karim Jaafar

De Bartynak ugyancsak melege lehetett, amikor az első, 6:3-ra megnyert szett után az ellenfele húzott el 3:0-ra, majd 5:2-re. Ekkor a queenslandi játékos előhúzta az ászait és nyerő ütéseit, és megfordította a játékot 7:6-ra, majd a rövidítésben is végig dominálva, a negyedik meccslabdát értékesítve döntőbe jutott. Ez lesz Barty második GS-torna fináléja, az elsőt 2019-ben Párizsban megnyerte.

Ellenfele azonban meglepetésre nem a második kiemelt fehérorosz Arina Szabalenka lesz, ő ugyanis csak az első szettet tudta behúzni a nyolcadik kiemelt cseh Karolina Pliskova ellen. A vége 5:7, 6:4, 6:4 lett a kevésbé esélyes játékosnak, aki a meccs utáni gyors interjúban még a füvön arról beszélt, hogy nagyon fontos mindig pozitívnak maradni.

Az Eurosport szakértői a két mérkőzés 41 ászát emelték ki, ami meglehetősen ritka a női mezőnyben. Barty a döntőbeli ellenfeléről Mats Wilanderéknek úgy nyilatkozott, hogy nagyon jó teniszre lesz szüksége szombaton, mert Karolina játéka veszélyes.

Kapcsolódó írásaink