Sport

Southgate nagyon büszke, Hjulmand reménytelinek látja a jövőt

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya büszkeségről beszélt az után, hogy csapata hosszabbításos mérkőzésen 2-1-re legyőzte Dániát, ezzel bejutott a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjébe.

Southgate nagyon büszke, Hjulmand reménytelinek látja a jövőt
Az angol játékosok a Wembley-ben, miután a hosszabbításban legyőzték Dániát
Fotó: JUSTIN TALLIS / POOL / AFP

„Annyira büszke vagyok a játékosaimra” - mondta az ITV-nek az ötvenéves szakvezető, aki szerint „hihetetlen” volt a londoni szerda este a Wembley Stadionban.

Hozzátette: bár az ukránok ellen, Rómában 4-0-ra megnyert negyeddöntőjük jól alakult, az elődöntő semmiképpen sem ígérkezett könnyűnek. Arra biztatta előzőleg a játékosait, hogy legyenek rugalmasak, ha nem úgy alakul a mérkőzés, ahogy tervezik, és szerinte éppen ez történt, miután a dánok vezetéshez jutottak.

Az angol válogatott 55 év elteltével jutott ismét döntőbe nagy tornán. Az Eb vasárnapi fináléjában az olasz együttessel csap majd össze, szintén a Wembley Stadionban.

Kasper Hjulmand, a dánok szövetségi kapitánya gratulált az ellenfélnek, illetve külön is Southgate-nek.

„Először is gratulálok kollégámnak, Gareth-nek ahhoz a munkához, amit a fiatal játékosokkal elvégzett, ahhoz az értékrendhez, amelyet a csapatában meghonosított” - mondta.

Dánia hatalmasat küzdött ezen az Európa-bajnokságon
Dánia hatalmasat küzdött ezen az Európa-bajnokságon
Fotó: Laurence Griffiths / POOL / AF

Az eredményt illetően arról beszélt, hogy nagyon csalódott a labdarúgóival együtt, és közvetlenül a mérkőzés után még nehéz is az érzelmekről beszélni.

„Talán néhány nap múlva már könnyebb lesz, de annyira közel voltunk a döntőhöz” - kesergett.

Megemlítette, hogy az angolok tizenegyese bosszantja, mert nem kellett volna megítélni, ugyanakkor kiemelte: csodálja a stábját és a játékosait, mert sok megpróbáltatáson mentek keresztül - utalt többek között arra, hogy Christian Eriksent az első mérkőzésükön újra kellett éleszteni -, és mégis jó futballt játszottak.

„Hálás vagyok Dániának, szükségünk volt támaszra, erre az empátiára, komoly támogatást kaptunk, ami hihetetlen volt” - folytatta.

Hjulmand szerint a jövőjük tele van reményekkel, az egész nemzet büszke lehet ezekre a labdarúgókra.

„Ez a csapat hihetetlen munkát végzett el és kiérdemelte az egész ország tiszteletét” - szögezte le.

Húsz szurkolót vettek őrizetbe

A rendőrség húsz embert vett őrizetbe Londonban az angol győzelemmel végződött labdarúgó Európa-bajnoki elődöntő után.

Londonban megállították a forgalmat a drukkerek, miután Anglia bejutott a döntőbe
Londonban megállították a forgalmat a drukkerek, miután Anglia bejutott a döntőbe
Fotó: Hasan Esen / ANADOLU AGENCY /

A dánok elleni 2-1-es sikert követően a szurkolók elárasztották az utcákat, több helyen leállt a forgalom. A legtöbben a főváros központjában, a Piccadilly Circusnál gyűltek össze.

„Húsz őrizetbe vétel történt, többségében a közrend megzavarása és a rendőrség elleni erőszakos fellépés miatt” - írta a rendőrség Twitter-oldalán, jelezve, hogy a rohamrendőrök felkészülten várták az utcai ünneplést.

Kapcsolódó írásaink