Sport

Körmök próbálgatása a vízben és a kézilabdapályán

Felkészülési mérkőzések

Két női olimpiai válogatottunk is felkészülési mérkőzést játszott. A pólósok ráadásul duplán. Hétfőn és kedden is az ugyancsak tokiói résztvevő (nem a mi csoportunkban játszó) kanadai együttes volt az ellenfél a margitszigeti SEAT Kupán.

Az első napi döntetlent (9–9) biztató hazai győzelem (13–7) követte. Bíró Attila szövetségi kapitány friss világliga-ezüstérmes csapata végig látványosan játszott, a tegnapi talán legszebb gólt Garda Krisztina lőtte a félpályáról. Ő volt a legeredményesebb is, a két találkozón öt találatot ért el.

A női kézilabda-válogatott hazatérve Székelyudvarhelyről és túl az olimpiai keret kihirdetésén három felhozó meccset játszik Siófokon. Az elsőn, tegnap este Montenegró ellen 28–22-es eredményt ért el Elek Gábor csapata. A hatgólos megnyugtató győzelem tükrözte a játék képét. Ezt követően kétszer is megmérkőzik a brazil együttessel. A dél-amerikaiak Tokióban is ellenfeleink lesznek, mégpedig július 27-én.

Kapcsolódó írásaink

Székesfehérvár az idei fellegvár

ĀNegyvenöt ország, négy világcsúcstartó, nyolc olimpiai bajnok – a világ idei legjobb egynapos versenye a 11. Gyulai István-emlékverseny