Sport

„Verstappen Spielberg királya”

A nemzetközi sajtó Oranje-partiként jellemezte a Max Verstappent, a Red Bull holland versenyzőjét ünneplő szurkolók miatt a vasárnapi Forma-1-es Osztrák Nagydíjat, az összetettben 32 pontos előnnyel vezető Verstappent pedig a spielbergi versenypálya urának és királyának nevezte.  

„Verstappen Spielberg királya”
Verstappen spielbergi győzelme után már 32 ponttal vezet az összetettben
Fotó: AFP/NurPhoto/Andrea Diodato

Németország:

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"Szóló Spielbergben. Max Verstappen ismét győzött, és növelte előnyét Lewis Hamiltonnal szemben a világbajnoki pontversenyben. Egy verseny tele büntetőcédulákkal."

Frankfurter Rundschau:
"Max Verstappen magasba emelt öklökkel köszöntötte az extázisban ünneplő holland szurkolókat. A Red Bull versenyzője két hét alatt három futamot nyert és 32 pontra növelte az előnyét az összetettben a címvédő Lewis Hamiltonnal szemben."

Süddeutsche Zeitung:
"Oranje-parti Stájerországban. Max Verstappen a második futamot is megnyerte a Red Bull Ringen, ezúttal még fölényesebben, mint egy hete. Lewis Hamilton csak negyedik lett, Lando Norris pedig szenzációs versenyzéssel harmadiknak hozta célba a McLarent."

Nagy-Britannia:

The Telegraph:
"Hamiltonnak tulajdonképpen másodiknak kellett volna lennie a Red Bull Ringen, mégis negyedikként ért csak célba."

The Guardian:
"+Campione+, skandálták a holland szurkolók a Red Bull Ringen, miután Max Verstappen hibátlan teljesítménnyel megnyerte az Osztrák Nagydíjat. Ha a holland versenyző így folytatja, a címvédő Lewis Hamiltonnak pedig továbbra is problémái lesznek, akkor Verstappen a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után hosszú ünneplést rendezhet."

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:
"Csodálatosan unalmas verseny volt ez Ausztriában, ahol Max Verstappen a legyőzhetetlen uralkodó szerepében a múlt hetihez hasonló, fölényes győzelmet aratott. Az egyetlen különbséget múlt vasárnaphoz képest a közönség jelentette, ezúttal ugyanis 70 ezer rajongó énekelt és táncolt a holland sztárnak."

Corriere dello Sport:
"Verstappen átvette Hamilton szerepét. A Red Bull szárnyal. A Mercedes pedig már nem az a mágikus csapat, amelyet megismertünk."

Il Messaggero:
"Verstappen, Ausztria ura. SuperMax Hamiltonná változott, a brit címvédő pedig karmok nélküli kismacskává."

La Stampa:
"Verstappen úgy nyeri a futamokat, ahogyan tavaly Hamilton tette. Mestermunka volt, a holland versenyző a rajttól a célig dominált."
 

Spanyolország:

Marca:
"Max Verstappen beváltotta a hozzá fűzött reményeket és még a vártnál is magabiztosabban nyerte meg az Osztrák Nagydíjat."

Ausztria:

Kronen Zeitung:
"Verstappen király összerakta a spielbergi dupla sikert."

Kurier:
"Verstappen pályafutása 15. F1-es futamgyőzelmét ünnepelhette, idén már az ötödiket, és sorozatban a harmadikat. Négy spielbergi diadallal ráadásul ő lett minden idők legeredményesebb versenyzője a Red Bull Ringen."
 

Svájc:

Blick:
"Verstappen megint túl gyors volt a Mercedes számára."
 

Kapcsolódó írásaink