Sport

Nem kedvezett a Fortuna az új vezető edzővel, Momir Iliccsel készülő Veszprémnek

Bajnokok Ligája

Meglepetésre David Davis menesztése után Momir Ilic lesz a Veszprém férfi kézilabda csapatának a vezetőedzője, munkáját Gulyás Péter másodedzőként segíti.

A szerb szakember két éve vonult vissza, azóta a Veszprém utánpótláscsapatánál edzősködött, így nemzetközi tapasztalata nincs. Feladata annál nagyobb, mert a bécsi sorsoláson kiderült, hogy Veszprém ellenfele a címvédő Barcelona s a legutóbb bronzérmes Paris Saint-Germain mellett az FC Porto, a Kielce, a Flensburg, a Dinamo Bucuresti és a Zaporizzsja lesz a Bajnokok Ligája B csoportjában.

A könnyebb csoportba került a Szeged, amelynek a Kiel, a Vardar, az Aalborg, a Meshkov Brest, a Montpellier, a Zagreb és az Elverum az ellenfele. A női Bajnokok Ligájában a bajnok Ferencváros a legutóbbi négyes döntőben második francia Brest mellett a Podgoricával, a CSM Bucurestivel, a Dortmunddal, a Rosztov-Donnal, az Esbjerggel és a Podravkával küzd a továbbjutásért.

A Győri ETO-nak a címvédő norvég Vipers, a negyedik CSZKA Moszkva mellett a Ljubljana, az Odense, a Metz, a Kastamonu és a Sävehof lesz az ellenfele. A csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe.

Kapcsolódó írásaink