Sport

Fal

Korner

Eldurvult a világ, és benne az élsport is. Egyre nagyobb sérüléseket okoznak a benne lévők egymásnak, egyre kíméletlenebb a harc a továbbjutásért, a győzelemért.

Fal
Marcus Danielsson talpalt rá Artem Besedin térdére, piros lapot kapott, kiállították
Fotó: AFP/LEE SMITH

Mégis, ha lenne sportszerűtlenségi díj, a jelöltem nem egy térdgyilkos focista vagy egy vállzúzó kézilabdázó lenne, hanem egy teniszező. Konkrétan a francia Benoit Paire, aki elfecsérli a tehetségét, és úgy tűnik, rendre csak azért indul a nagy, jól fizető versenyeken, hogy felvegye az elsőkörös játékért a pénzdíjat, és továbbálljon.

Nem tiszteli meg az ellenfelét azzal, hogy ellenállást fejtene ki, de lenézi a közönséget is. Afféle jöttem, láttam, vesztettem mentalitással teniszezik, és lép rendszerint tovább. Ezt tette most Wimbledonban is, amikor az argentin Diego Schwartzman ellen 6:3, 6:4, 5:0-ás vesztes állásnál a bírónak kellett figyelmeztetnie a sportszerű játékra, tudniillik, csak sétafikált a labdamenetek alatt.

A játéka annyira botrányos volt, hogy akadt, aki a nézőtérről azt kiabálta neki: „Csak rabolod itt mindenki idejét!” Paire azonnal válaszolt: „Nem érdekelnek az emberek, magamnak játszom.” Ha így megy tovább, kikerül a top 100-ból, és játszhat immár teljesen magának. Meg a falnak.

Kapcsolódó írásaink

Álszent

ĀKorner. A közösségi médiában komoly visszhangot keltett a hír, hogy a Los Angeles Lakers legendás kosárlabdázója, LeBron James megszegte a covid elleni védekezéssel kapcsolatos NBA előírásokat

Egyetlen vereség miatt

ĀKorner. Valószínűleg sporttörténeti döntést hozott a Győri ETO vezetése, amely a szezonbeli első verség után azonnali hatállyal kirúgta női kézilabda-csapatának vezetőedzőjét, Danyi Gábort