Sport

Már jelentős az átoltottság

Olimpia. Demeter és Alekszejev maradt ki az öttusázók csapatából

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke arra buzdít, hogy lehetőség szerint az eddigieknél is nagyobb mértékben oltsák be a koronavírus ellen a július 23-án kezdődő tokiói játékok résztvevőit és közreműködőit. Jelenleg a külföldről érkező delegációk tagjainak 84 százaléka megkapta a védőoltást.

A Magyar Birkózószövetség elnöksége véglegesítette a tokiói olimpián induló csapat összetételét. A sportágban nem maguknak, hanem az országuknak szereztek kvótát a versenyzők, de Németh Szilárdnak, az MBSZ elnökének  javaslatára az elnökség korábban azt a döntést hozta, hogy az utazzon, aki kivívta a részvételi jogot. Így a nőknél Sastin Marianna (62 kg), kötöttfogásban Lőrincz Tamás (77 kg) , Lőrincz Viktor (87 kg), Korpási Bálint (67 kg), Szőke Alex (97 kg), míg szabadfogásban Muszukajev Iszmail (65 kg) indulhat Tokióban.

Sokkal nehezebb helyzetben volt a Magyar Öttusaszövetség elnöksége, mert többen is szereztek indulási jogot, de csak két-két férfi és női versenyzőnk indulhat az olimpián. Az elnökség elfogadta a szövetségi kapitányok előterjesztését, amely szerint Kasza Róbert, Marosi Ádám, Gulyás Michelle és Kovács Sarolta indulhat Tokióban, a tartalék Demeter Bence és Alekszejev Tamara lesz.

A magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai főpróbája a pénteken kezdődő nemzetközi torna lesz a margitszigeti Hajós Alfréd-uszodában. Csapatunk pénteken az oroszokkal, szombaton a horvátokkal, vasárnap a spanyolokkal csap össze. A védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók az Eventim felületén juthatnak belépőhöz.

Kapcsolódó írásaink