Sport

A francia szövetség elnöke szerint Deschamps marad

A Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke szerint marad a posztján Didier Deschamps szövetségi kapitány, akinek csapata hétfőn 3-3-as játékidő után, büntetőpárbajban kiesett az Európa-bajnokság bukaresti nyolcaddöntőjében.

A francia szövetség elnöke szerint Deschamps marad
A Francia Labdarúgó Szövetség elnöke szerint marad a posztján Didier Deschamps
Fotó: FRANCK FIFE / POOL / AFP

„Kedden este röviden beszéltem vele, és az a benyomásom, hogy nem fog lemondani. Abban maradtunk, hagyunk egy hetet arra, hogy leülepedjenek a dolgok, és utána találkozunk, és megtárgyaljuk a helyzetet” - mondta az Europe rádióadónak Noël Le Graët.

Az FFF vezetője kitért arra, hogy sosem szabad a pillanat hevében fontos döntést hozni, és részletes jelentést ígért a 2018-ban világbajnok csapat Eb-szerepléséről.

„Kielemezzük a meccseket, Didier népszerűségi mutatóit és a játékosokhoz való viszonyát is. Persze az is fontos, hogy legyen kedve és motivációja a folytatáshoz” - tette hozzá.

A játékosként 103-szoros válogatott, világ- és Európa-bajnok Deschamps 2012 óta dolgozik szövetségi kapitányként, és a 2022-es katari vb végéig szól a szerződése.

A franciák Svájc ellen estek ki tizenegyesekkel a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, másnap a világsajtó arról írt, hogy a Real Madridtól távozott legendás játékos és sikeredző, Zinedine Zidane ülhet Deschamps helyére. Erről korábban is hallatszottak pletykák, amelyeket megerősíteni látszott az, hogy Deschamps korábbi határozott álláspontját felülírva visszahívta a Real csatárát, Karim Benzemát a válogatottba, aki Zidane kedvence és egyik legfontosabb játékosa volt a királyi gárdánál töltött két időszaka alatt.
 

Kapcsolódó írásaink