Sport

A nyár csúcspontja lesz a telt házas Brit Nagydíj

Lewis Hamilton aggodalmaskodik

Hét versenyen van túl az idei rekordhosszúságú Forma–1-es versenysorozat, és nézőként egyelőre nem lehet panaszunk. Egyetlen nagydíj sincs előre lefutva, rendszerint az utolsó körökig nyílt a vetélkedés a topistállók pilótái között.

A nyár csúcspontja lesz a telt házas Brit Nagydíj
A nyár csúcspontja lesz a telt házas Brit Nagydíj
Fotó: AFP/Andrea Diodato

Ennek megfelelően a pontversenyben 16 futammal a vége előtt a holland Max Verstappen (Red Bull) vezet, de előnye csupán 12 pont a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) előtt. A mezőny fele szerzett legalább harminc pontot, Sebastian Vettel (Aston Martin) épp ennyivel a tizedik.

A sportág túlélte a koronavírust, a legutóbbi versenyhétvégén, a Francia Nagydíjon összesen már 141 ezer néző szurkolt a lelátón, és a BBC legfrissebb információi szerint a július 18-i Brit Nagydíj teljes nézőszám mellett rajtolhat majd el. A napi cirka 140 ezer nézőjével Silverstone rekordot dönthet: a járvány óta egyetlen brit sporteseménynek se volt ilyen hatalmas a helyszíni nézettsége.

Hamilton máris aggódik a covidesetek számának esetleges újbóli növekedése miatt, nem is ő lenne, ha nem így tenne. Mindenesetre a szabály szigorú, csak teljesen oltottak vagy friss negatív PRC-teszttel rendelkezők látogathatnak ki az eseményre, amelynek kapcsán Stuart Pringle, a silverstone-i ügyvezető igazgató köszönetet mondott a kormánynak, szerinte a Brit Nagydíj a nyár egyik csúcspontja lesz. E hétvégén azonban még csak a Stájer Nagydíj következik.

Kapcsolódó írásaink

Max Verstappen macska-egér harca

ĀIzgalmas véghajrában dőlt el az idei hetedik Forma–1-es futam Le Castellet-ben, amelyen ugyan az első körben átvette a vezetést Lewis Hamilton, de a Mercedes kedvenc pályáján mégis a Red Bull bátran végighajtott stratégiája volt a nyerő