Sport

Aranyért játszik Novak Djokovics

Nem árulhatnak alkoholos italokat a nyári játékokon

A tokiói olimpia szervezői a kritikák hatására úgy döntöttek, betiltják az alkoholárusítást az ötkarikás versenyek helyszínein. Nemcsak az árusítás lesz tilos, hanem a nézők sem vihetnek magukkal semmilyen alkoholos italt a helyszínekre.

Ez nem tartja vissza Novak Djokovicsot attól, hogy 34 évesen, 19-szeres Grand Slam-torna-győztesként is induljon az olim­pián. A szerb világranglista-vezető ugyanis nem szeretné olimpiai aranyérem nélkül lezárni a pályafutását, 2008-ban Pekingben bronzérmes lett. Legnagyobb riválisai közül Rafael Nadal, Dominic Thiem és Denis Shapovalov nem indul, Danyiil Medvegyev viszont részt vesz az olimpián.

Korán, több mint egy hónappal a játékok rajtja előtt megérkezett az ugandai delegáció Japánba, ahol sok gondot okoztak a szervezőknek. Az afrikai ország delegációjának egyik tagja még szombaton produkált pozitív koronavírustesztet a tokiói repülőtéren. A küldöttséget az Oszaka prefektúrában lévő Izumisanóban izolálták, ahol szerdán egy másik versenyzőnél is pozitív lett a teszt eredménye. Társaikhoz hasonlóan mindkettőjüket az indulás előtt, odahaza beoltották, és 72 óránál nem régebbi negatív eredménnyel is rendelkeztek.

Elképzelhető, hogy a tokiói olimpia szervezői változtatnak a lángváltó főváros környéki szakaszának útvonalán. A tokiói régió nagy részében még vészhelyzeti szabályozások vannak érvényben, amelyeket jelen állás szerint július 12-én oldanak fel, a staféta viszont július 9-től halad majd Tokió környékén.

Kapcsolódó írásaink