Sport

Az A csoport utolsó fordulójában Olaszország és Svájc nyert

Az A csoport harmadik csoportmérkőzésének a római Stadio Olimpico adott otthont: Olaszország és Wales küzdött egymással a labdarúgó Európa-bajnokságban. A csoport másik mérkőzésén Svájc és Törökország viszont a túlélésért szállt harcba Bakuban.

Az A csoport utolsó fordulójában Olaszország és Svájc nyert
Olaszország és Wales még soha nem játszott döntetlent
Fotó: AFP/ Andreas Solaro

Az olasz labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Wales csapatát a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, ezzel százszázalékos teljesítménnyel az A csoport élén végzett.

Olaszországnak már az első félidőben sikerült Wales fölé kerekedni: Matteo Pessina góljával nyertek az olaszok 1:0-ra.

A második félidőben egy kemény bírói ítélettel a walesi Ampadu piros lapot kap, mert nyújtott lábbal, bokára lépett Bernardeschinek.

Az olaszok veretlenségi sorozata immár 30 mérkőzése, 2018 szeptembere óta tart. Roberto Mancini tanítványai ráadásul sorozatban 11 győzelemnél járnak, és ezeken a meccseken még gólt sem kaptak.

Az A csoportból a második helyen a vereség ellenére Wales jutott tovább, mert eggyel jobb a gólkülönbsége, mint a törököket vasárnap 3-1-re verő svájciaknak.

Svájc a harmadik helyezettek ranglistája alapján kerülhet a nyolcaddöntőbe, és erre jó esélye van, miután négy pontot szerzett a csoportkörben.

A gólszerző Haris Seferovic küzd a török védővel, Merih Demirallal
A gólszerző Haris Seferovic küzd a török védővel, Merih Demirallal
Fotó: AFP/Darko Vojinovic

A bakui pályán a svájci válogatott már a meccs kezdetén előnybe került: a hetedik percben Haris Seferovic lőtt gólt. Nem sokkal később, a 26. percben a svájci Shaqiri bombagóljával 2:0-ra vezet Svájc!

A második félidő egy török gólt hozott: Kahveci talált a hálóba, de a svájciak még mindig 2:1-re vezetnek.

Pillanatokkal később Shaqiri duplázott, 3:1 Svájc javára.

Kapcsolódó írásaink