Sport

Tizenhárom érmet vár a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

Elérhető a riói csapatlétszám

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint elérhető, hogy Rio de Janeiróhoz hasonlóan 160 magyar sportoló vegyen részt a július 23-án kezdődő tokiói nyári játékokon.

Tizenhárom érmet vár a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Kulcsár Krisztián
Fotó: MH/Purger Tamás

A sportvezető az MTI-nek elmondta, bár a koronavírus-járvány bizonyos értelemben befolyásolta az eredményességre vonatkozó gondolatokat, a MOB változatlanul reálisnak tartja 13 érem megszerzését Tokióban.

„Szeretnénk, ha azok a sportolók, akik ennyit áldoztak a tokiói részvételért, boldogan és elégedetten jöhetnének haza – jelentette ki a sportvezető, hozzátéve, abban bízik, hogy mindenki egészségesen kijut Japánba, ahol tisztességesen helyt tud állni. – Nagyon örülnék neki, ha mindenki tiszta lelkiismerettel tudna visszatekinteni, pontosan úgy, ahogyan felkészült.”

Kulcsár szerint a tokiói kormányzat végletekig elkötelezett a rendezéssel kapcsolatban, és elérkezik majd az a pillanat is, amikor maguk a japánok is imádni fogják a nyári játékot, amely augusztus 8-ig tart.

Kapcsolódó írásaink

A tíz magyar aranyérem újra Tokióban

ĀOlimpiai ereklyékből és fotókból nyílt kiállítás a japán főváros Magyar Kulturális Intézetében, a relikviák közt van az 1964-es vízilabdatorna döntőjének labdája is

Iramfutókkal a szintidőért

ĀKét olimpián duplázott és nyert négy aranyérmet a hosszútávfutó brit Mo Farah, aki visszavonult, de most 10 000 méteren visszatérne a rekortánra