Sport

Superman visszatér: Buffon újra a Parmában

Minden idők egyik legjobb olasz labdarúgókapusa, Gianluigi Buffon visszatér első klubjához, a Parmához, vagyis a Serie B-ben folytatja pályafutását.

Superman visszatér: Buffon újra a Parmában
Gianluigi Buffon még a Juventus szerelésében. Az új szezonban már a Parma kapuját védi majd a legendás hálóőr
Fotó: AFP/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

A 43 esztendős hálóőr húsz év szünet után szerepel ismét a parmai klubban, amellyel két szezonra szóló szerződést kötött. A Parma most esett ki a Serie A-ból, és szeretne mielőbb visszakerülni az élvonalba.

A Parma Facebook-oldalán különleges videóval jelentette be Buffon visszatérését, a kisfilm a kapus szurkolóktól kapott becenevére, a Supermanre utal:

Objektum doboz

Buffon a Juventustól igazolt Parmába, ahol 13 éves korában, 1991-ben elkezdett futballozni, négy évvel később pedig bemutatkozhatott a Serie A-ban. Az 1998/99-es idényben a gárdával olasz kupát és UEFA Kupát nyert, majd 2001-ben a Juventushoz szerződött 46 millió dollárért, és ezután vált igazi sztárrá.

Innentől a kapus a francia PSG-nél töltött 2018/19-es szezont leszámítva a Juventusnál játszott, és tízszer nyert olasz, egyszer pedig francia bajnokságot, míg az olasz válogatottal 2006-ban világbajnokságot. Hazájában 12-szer választották az év legjobb kapusának.

Kapcsolódó írásaink

Azúrkék álom

ĀVisszafogott, de alig titkolt optimizmussal várja az olasz futballközvélemény az Európa-bajnokságot. Nagyszerű a csapatuk mérlege

Buffon kupasikerei az apától a fiúig

ĀA Paris Saint-Germain nyerte a francia, a Juventus pedig az olasz szövetség trófeáját, az utóbbi csapat vezetőedzője, Andrea Pirlo ennek ellenére megbukhat