Sport

Kiemeltként az FTC könnyebb ellenfeleket kapott

Sorsoltak az európai kupákban

Szerdán a Keleti pályaudvarról vonattal elutazott a Ferencváros labdarúgócsapata tizenegy napos németországi edzőtáborba, ahol készül a július 6-án kezdődő Bajnokok Ligája selejtezőkre.

Kiemeltként az FTC könnyebb ellenfeleket kapott
Fotó: Az FTC Facebook-oldala

Az európai szövetség (UEFA) szerdai, nyoni sorsolásán az is kiderül, hogy a magyar bajnokcsapat, amennyiben az első fordulót sikerrel veszi, akkor a második körben a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield lesz az ellenfele. Az előző kiírásban csoportkörös magyar csapat hazai pályán kezdi majd a párharcokat.

Az FTC július 6-7-én és egy héttel később az előselejtező győztesével kezdi a sorozatot, majd továbbjutás esetén 20–21-én és egy héttel később a most kisorsolt ellenfél következhet. Az első párharc vesztese a most debütáló Konferencia Liga, míg a másodiké az Európa-liga selejtezőjébe kerül át. A BL-főtábla eléréséhez négy kört kell mennie a magyar bajnoknak. A Konferencia Ligában az Újpest FC a liechtensteini Vaduz ellen kezd a selejtező második fordulójában.

A másik két, már az első fordulóban bemutatkozó magyar csapat közül a bajnoki ezüstérmes Puskás Akadémia a lett RFS vagy a feröeri KÍ Klaksvík együttesével találkozik, amennyiben a nyitókörben túljut a finn Inter Turkun. A felcsúti együttes idegenben kezdhet. A bajnoki bronzérmes Fehérvárra az örmény Ararat Jereván után – siker esetén – az észt Paide Linnameeskond és a lengyel Slask Wroclaw párharcának győztese vár.

Kapcsolódó írásaink

Így szorítottunk a magyar válogatottnak

ĀTöbb ezer szurkoló kiáltott együtt, amikor pályára lépett a magyar válogatott - A magyar szurkolók hatalmas létszámban vonultak a stadionig -KÉPEK +MH-GALÉRIA