Sport

Kettős magyar siker: Marosi Ádám és a férficsapatunk is aranyérmes

Öttusa világbajnokság

Remekül szerepeltek a magyarok a kairói olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon. A férfiak döntőjében Marosi Ádám aranyérmet nyert, s a Marosi, Demeter Bence, Bereczki Richárd összeállítású magyar csapat szintén az első helyen végzett. A 36 éves Marosi – aki ezt megelőzőleg 2009-ben nyert vb-t – elsőségével olimpia kvótát is szerzett.

A győztes elmondta, hogy briliáns vívással kezdett, viszont a mély homokban és a nagy melegben különösen nehéz volt számára a kombinált szám. Demeter a kilencedik, Bereczki a 25., Kardos Bence a 34. helyen végzett.  Csapatban a magyarok két ponttal előzték meg a németeket, a harmadik helyen az egyiptomiak végeztek. A női döntőben Gulyás Michelle bronzérmet nyert, ezzel szintén tokiói kvótát szerzett. A magyar csapat a második helyen végzett a nők hagyományos versenyében.

Alekszejev Tamara 14., Guzi Blanka 18. lett. „Ugyan a kombinált számban az élről indultam, de számítottam arra, hogy a jobb futók megelőzhetnek. Nagyon nehéz volt homokban futni, minden tőlem telhetőt megtettem, és örülök a harmadik helynek” – nyilatkozta Gulyás, aki a magyarok közül Kovács Sarolta után szerzett kvótát, s egy nemzetből ketten indulhatnak. A finálé hőse a legjobb futók közé tartozó és nagyszerűen lövő fehérorosz Anasztaszija Prokopenko lett, aki a 16. helyről indulva győzött.

Kapcsolódó írásaink

A mazsorett is a programban

ĀTovább rövidülnek az öttusaversenyek a 2024-es párizsi játékokon, új sportágak Los Angeles-i játékokra