Sport

Botrányos éjszakai kényszerszünet

Roland Garros. A francia nyílt teniszbajnokságon a női mezőnyben Pavljucsenkova–Krejcikova döntő lesz, egyikük sem tartozik a top játékosok közé, a férfiaknál ma még csak az elődöntőket játsszák

Novak Djokovicsról kiderült, az ő trónja sem megingathatatlan. Ha szerdán éjszaka nem szakítják félbe a Matteo Berrettini elleni negyeddöntőjét, hogy a kijárási korlátozásnak eleget téve kiürítsék a párizsi stadiont, meglepetés születhetett volna.

Botrányos éjszakai kényszerszünet
Szokatlanul hangosan ünnepelte magát és hazáját a szerb világelső Novak Djokovics a párizsi negyeddöntő után
Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A Francia Teniszszövetség a kapzsiság bűnébe esett. Bevezette az esti kiemelt mérkőzést, hogy extra pénzért eladhassa a televíziós csatornáknak, s nem figyelt arra, hogy ez nem jó sem a játékosoknak, sem a nézőknek. Nem volt jó korábban, amikor a francia kijárási korlátozás miatt a 21 órakor kezdődő találkozókra egyáltalán nem lehetett a nézőket beengedni, s síri csendben zajlottak a kiemelt mérkőzések.

S különösen nem volt jó szerdán este, amikor a Djokovics–Berrettini negyeddöntő harmadik szettjénél, igen érzékeny állásnál félbe kellett szakítani a találkozót, s megvárni, amíg az ötezer fős tömeg elégedetlen bekiabálások és hosszas nógatások közepette elhagyja a lelátót. Csak a legszűkebb stábtagok, pár tucat ember maradhatott a Philippe Chatrier stadionban.

A szerb világelső Novak Djokovics ekkor 6:3, 6:2, 6:7 (5–7)-re vezetett ugyan, de a negyedik szetten belül a tizedik kiemelt olasz Matteo Berrettininek állt a játék. Óriá­si erőt merített a szurkolókból, erősen és pontosan adogatott, miközben Novak esett-kelt, hogy tartani tudja a lépést.

„Őszintén szólva nem bántam, hogy el kellett hagyjuk a pályát, rám fért a szünet és az újraindítás” – vallotta be Djokovics a BBC-nek. S bár mindkét teniszező felkészülhetett rá lelkileg, hogy aligha lesz vége a találkozójuknak 23 óráig, a 25 éves olasz azt mondta, nem örült a közönség távozásának, nagyon érezte a játékot, és nemcsak fizikailag, de pszichésen is visszavetette a hosszúra nyúlt várakozás.

„Szeretném tudni, miért ilyen későn kezdték a meccset?” – mutatott rá a korábbi brit top játékos, Annabel Croft a francia szövetség hibájára, kiemelve, majdnem kétórás luk keletkezett a Rafael Nadal által megnyert negyeddöntő és a Djkokovics-féle meccs elkezdése között. Vagyis lehetett volna ezt sokkal jobban szervezni! A negyedik szettet Djokovics nyerte 7–5-re, de nem sokon múlt a trónfosztás. Az elődöntőben Djokovics–Nadal, Cicipasz–Zverev mérkőzések következnek.

A női elődöntőket csütörtökön délután játszották. Az elsőt az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova 7:5, 6:3-ra nyerte a szlovén Tamara Zidansek ellen. A nagyobb csatát a második elődöntő hozta a cseh Barbora Krejcikova és a görög Maria Szakkari közt, a végjátékban 7:5, 4:6, 9:7-re a cseh nyert.

Kapcsolódó írásaink

Meglepetésgyőztes Tamara Zidansek

ĀA salakpályás Grand Slam-tornán a nőknél két szoros, háromszettes mérkőzés döntött az elődöntőbe jutásról, a férfiaknál Alexander Zverev ütötte be elsőként magát a négy közé

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom