Sport

Több mint húszmilliót fizetnek a szakadárok

Határozott az UEFA

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felfüggeszti a Szuperliga-alapítás miatt a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus ellen folyó fegyelmi eljárást, míg az angol Premier League hat szakadár klubja kollektíven elfogadta az összesen 21,6 millió font (8,6 milliárd forint) bírságot.

A Real, a Barcelona és a Juventus korábban egy spanyol bírósághoz fordult, amely megállapította, hogy a svájci székhelyű UEFA, illetve nemzetközi szövetség (FIFA) nem büntetheti meg őket, és erről a madridi bíróság értesítette a luxemburgi székhelyű Európai Bíróságot is. Ugyanakkor az UEFA szerint – mivel nem voltak hajlandóak lemondani a Szuperliga-projektről – eltiltás előtt állnak.

A Premier League hat érintett klubja, a Manchester United, a Liverpool, a Manchester City, az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham elfogadta, hogy egyenként 3,6 millió font (1,45 milliárd forint) bírságot fizet, és bocsánatot kért szurkolóitól. A liga bejelentette, hogy a befolyó összegből szurkolói és közösségi programokat, valamint nem professzionális labdarúgó tevékenységeket támogat.

Kapcsolódó írásaink

A rendőrség felkészült a foci Eb biztosítására

ĀA rendvédelmi szervek 400-3200 rendőr, 20-500 technikai eszköz, valamint összességében 26 szolgálati kutya és 14 szolgálati ló bevetésével vigyáznak a törvények betartására és a szurkolók épségére