Sport

Meglepetésgyőztes Tamara Zidansek

A salakpályás Grand Slam-tornán a nőknél két szoros, háromszettes mérkőzés döntött az elődöntőbe jutásról, a férfiaknál Alexander Zverev ütötte be elsőként magát a négy közé

A női mezőnyben Zidansek–Pavljucsenkova elődöntő lesz, a férfiaknál a nap meccsét 21 órakor kezdte Cicipasz és Medvegyev a Roland Garroson.

Meglepetésgyőztes Tamara Zidansek
Egy boldog győztes, Tamara Zidansek
Fotó: AFP/Mustafa Yalcin

Érdekes, miközben a francia nyílt teniszbajnokság férfi mezőnyében csupa ismert, remek játékos maradt állva, addig a női elit legjobbjai már elvéreztek. A nyolc teniszező közt a legmagasabban rangsorolt a lengyel Iga Swiatek is csak nyolcadik, igaz, tavaly megszerezte első Grand Slam-trófeáját – történetesen épp Párizsban.

Kedden a női negyeddöntőben az alsó ágon lévők mérkőztek. Először a világranglista 85. szlovén Tamara Zidansek és a 33. kiemelt spanyol Paula Badosa. Az eredmény – 7:5, 4:6, 8:6 – jól mutatja, milyen izgalmas találkozó volt. A Dohában élő 23 éves Zidansek az első szlovén, aki a Grand Slamek valamelyikén elődöntőbe jutott.

A sajtótájékoztatón azt mondta, nagy kihívás volt a mérkőzés, de elhatározta, nem izgul feleslegesen, csak meccsről meccsre gondolkodik. A másik női mérkőzést két olyan játékos vívta, akik egymás páros partnerei (épp ma játszanak a negyeddöntőben). A kazak színekben versenyző, amúgy moszkvai Jelena Ribakina és a dubai lakos orosz Anasztaszia Pavljucsenkova, a 21. és a 31. Roland Garros-kiemeltek. Az első szettet 7:6-ra (7-2) Ribakina csikarta ki elsősorban remek első szerváival, a másodikban Pavljucsenkova nagyon simán nyert 6:2-re, és a döntő harmadik szett is az ő 9:7-es győzelmével ért véget. (A döntőben nincs rövidítés.)

Az Eurosport stúdiójában egyenesen egy új karrier kezdetéről beszéltek a fizikálisan tökéletes állapotban lévő 29 éves játékos kapcsán, aki először jutott GS-elődöntőbe, bár 2006-ban juniorként a világ legjobbja volt.

A férfi mezőnyben is az alsó ág meccselt. A német Alexander Zverev a spanyol Alejando Davidovich Fokinával, illetve a görög Sztefanosz Cicipasz az orosz Danyiil Medvegyevvel. Az előbbiben Zverev nyert (6:4, 6:1, 6:1), a második negyeddöntő lapzárta után ért véget.

Kapcsolódó írásaink