Sport

A vesztest ünnepelték

A depresszióval küzdő Oszaka Naomi Berlinben sem játszik

Epikus küzdelemben bukott el Lorenzo Musetti a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában. Az olasz tinédzsert, aki fájdalomtól meg­gyötörten hagyta el a salakot, a közönség felállva ünnepelte.

Ehhez „csak” annyi kellett, hogy az első két szett után 2–0-ra vezetett a világelső Novak Djokovics ellen. Mind a két játszmát rövidítésben hozta, az elsőt 9–7-re, a másodikat, meglepően könnyen, 7–2-re. Talán már soha nem derül ki, hogy ezzel el is készült az erejével, vagy már sérülése hátráltatta, mindenesetre a következő két és (körülbelül) fél szett igazolta, miért Djokovics minden idők egyik legnagyobb játékosa.

Másnak talán megremegett volna a keze, ő azonban összekapta magát, és 6:1, 6:0-ra hozta a következő kettőt. A harmadikban 4:0-ra vezetett, amikor Musetti, sérülése miatt, feladta pályafutása eddigi legemlékezetesebb mérkőzését. Valószínűleg a hasfala húzódott meg. Talán meglepő: ez volt az ötödik alkalom, hogy Djokovics 0–2-ről nyert a Roland Garroson. Az argentin Schwartzman 7:6 (11–9), 6:4, 7:5-re verte a német Struffot.

A női egyesben sima meccseket hozott a hétfő: Gauff négy játékot veszített Dzsabúr ellen (6:3, 6:1), Krejcikova csak kettőt Stephensszel szemben (6:2, 6:0). A nap meglepetése Kenin veresége (1:6, 3:6) a görög Szákari ellen.

Tovább gyűrűzik az Oszaka-ügy. A női világranglista második helyezettje a berlini tornától is visszalépett. Emiatt aztán kérdésessé vált, hogy indul-e a nem egészen három hét múlva kezdődő wimbledoni tornán. A saját bevallása szerint depresszióval küszködő Oszaka – a világ legjobban kereső női sportolója – egy hete jelentette be a Roland Garros második fordulója előtt, hogy visszalép.

Kapcsolódó írásaink