Sport

Kóstolgathatjuk az Eb ízét Újpesten

Magyar válogatott. Marco Rossi csapata ma Ciprus ellen kezd

A magyar labdarúgó-válogatott ma este az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játssza első júniusi felkészülési mérkőzését a nyári Európa-bajnokságra fókuszálva.

Kóstolgathatjuk az Eb ízét Újpesten
Jó hangulatban. Szalai Ádám és Loic Nego
Fotó: AFP/Joe Klamar

„Remélem, a hozzáállás, a motiváció, az akarás és a harc felvállalása tekintetében meg fogunk felelni a szurkolók elvárásainak” – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány, aki egyszersmind kifejezte örömét amiatt, hogy ismét közönség előtt játszhat a válogatott.

Kitért a mindenkit érdeklő kérdésre, vagyis arra, kivel igyekszik majd pótolni a sérülés miatt kivált Kalmár Zsoltot és Szoboszlai Dominikot: „Szoboszlai az Szoboszlai, nem könnyű pótolni pontrúgások tekintetében sem. Kleinheisler, Sallai, Varga Roland is megoldás lehet, de ehhez kell, hogy egyáltalán legyenek szögleteink vagy ígéretes szabadrúgásaink. Nekünk olyan megoldást kell találni, aki a játék többi elemében is a csapat hasznára van, mert ez nem amerikaifutball, hogy egy specialistát beküldjünk arra az egyetlen rúgásra.”

Utalt arra is, a ciprusiak, valamint a keddi, írek elleni találkozón igyekszik minél több kerettagjának játéklehetőséget adni.

A magyar válogatott tagjai közül Lang Ádám a ciprusi bajnok Omonia tagja, de az előző téli átigazolási időszakig a szigeten, az Apollonban futballozott Szalai Attila is. Sallai Roland az APOEL csatára volt, mielőtt a Freiburghoz, a Bundesliga 1.-be igazolt. A magyar csapat mindhárom, Ciprus elleni hazai meccsét (1985, 1987, 1990) megnyerte.

Felkészülési mérkőzés. Magyarország–Ciprus, 20.00 (tévé: M4)

Kapcsolódó írásaink