Sport

Győztes meccsel zárta pályafutását Görbicz Anita

Görbicz Anita búcsúmérkőzésén csapata, a Győri Audi ETO KC 26-20-ra legyőzte a vendég Mosonmagyaróvárt a női kézilabda NB I szezonbeli utolsó, pénteki találkozóján.

Győztes meccsel zárta pályafutását Görbicz Anita
Szépre sikerült Görbicz Anita búcsúja
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A 38 éves, ötszörös BL-győztes, 13-szoros bajnok Görbicz utolsó mérkőzését játszotta játékosként, visszavonulása után pedig a bajnoki ezüstérmes győri klub sportigazgatójaként és a magyar szövetség alelnökeként tevékenykedik tovább.

Görbiczet köszöntötték a találkozó előtt, 13 perc elteltével pedig - ez volt a mezszáma - felhangzott a lelátón a „Görbe, Görbe!” rigmus. Lassan indult be a góltermelés, hat percig 1-1 állt az eredményjelzőn, ezután viszont a Győr egy 10-0-s sorozattal ellépett riválisától, amely a szünetre megfelezte a különbséget.

Görbicz három gólt szerzett karrierje utolsó meccsén
Görbicz három gólt szerzett karrierje utolsó meccsén
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A második félidőben is tartotta magabiztos előnyét a Győr. Az utolsó öt percben Görbicz - az állva ünneplő közönség buzdítása mellett - irányítóként szerepelt pályafutása 750., utolsó győri mérkőzésén, amelyen háromszor volt eredményes.

„Jó volt ilyen közönség előtt, irányítóként befejezni a pályafutásomat” - értékelt az M4 Sportnak Görbicz. Kiemelte: élvezte a mérkőzést, ugyanakkor elfáradt a végére, és folyamatosan az járt a fejében, hogy az utolsó mérkőzését játssza. Saját bevallása szerint ez meg is látszott a teljesítményén.

A veszprémi születésű, de győri nevelésű, irányítóként és balszélsőként szerepelt Görbicz 2007-ben egy Debrecen elleni bajnoki meccsen volt a legeredményesebb, amikor 18 gólt szerzett. A válogatottban 2006-ban 16-szor talált be az oroszoknak, a BL-ben pedig három alkalommal is eljutott 13 gólig.

A magyar válogatottban 233 mérkőzésen 1111 gólja volt, előbbivel az örökrangsor nyolcadik helyén áll.

A búcsúzó Görbiczet Orbán Viktor kormányfő is méltatta közösségi oldalán:

Objektum doboz

Ugyancsak a pénteki volt az utolsó mérkőzése az ETO színeiben a 2009-ben igazolt, ötszörös BL-győztes brazil Eduarda Amorimnak, illetve a tavalyelőtt érkezett francia Béatrice Edwige-nek. Mindkét világbajnok játékos az orosz Rosztov-Donhoz távozik.

Eredmény:
Győri Audi ETO KC-Motherson Mosonmagyaróvári KC 26-20 (15-10)

Kapcsolódó írásaink