Sport

Megbüntette a Brest a hibázó Görbiczéket

A Vipers Kristiansand nyerte meg az idei négyes döntőt

Hiába történt edzőcsere, a Győr nem tudta megvédeni a címét a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A büntetőpárbajban elveszített elődöntő után az ETO a bronzmeccsen biztosan győzött a CSZKA Moszkva ellen a Papp László Sportarénában.

Hetedszer rendeztek a női Bajnokok Ligájában négyesdöntőt Budapesten, a Győr négy elsőség és egy ezüstérem után ezúttal harmadik lett. Az elődöntőben a rutinos magyar címvédő az újonc Brest együttesével mérkőzött, mégis az ETO kezdett megilletődve.

Hiába védekezett jól, támadásban sokat hibázott, az első húsz percben világklasszisai mindössze négy gólt dobtak (4–8). A második félidőben ugyan sikerült átvenni a vezetést, sőt, ha az utolsó percben, 20–19-nél, Görbicz Anita értékesíti a büntetőt, akkor döntős az ETO, de lövését a dán Sandra Toft kivédte, majd Djurdjina Jaukovic egyenlített (20–20). A hosszabbítás is döntetlen lett, a büntetőpárbajt pedig a franciák nyerték 4–2-re (27–25).

Így az ETO vezetői egyetlen bajnoki vereség után hiába menesztették Danyi Gábor vezetőedzőt, a két év után visszatérő Ambros Martín irányításával is csak a bronzéremért játszhatott a Győr a CSZKA Moszkva ellen. A jól fizetett világsztárok összekapták magukat, s 32–21-re legyőzték a fásult orosz együttest.

A döntőben a Brest ellenfele a Vipers Kristiansand volt, amely két éve harmadik lett a BL-ben. A norvég veteránok – köztük a 41 éves Katrine Lunde és a 38 éves Heidi Löke – csapata a vártnál jóval simábban, 34–28-ra (18–14) győzve szerezte meg a trófeát.

Kapcsolódó írásaink