Sport

Zidane felmondott a Madridnál, Allegri visszatér a Juvéhoz

Raúl, esetleg Antonio Conte veheti át a „királyi klubot”

Különleges volt a hét közepe az európai futballban: az Inter bejelentette Antonio Conte, a Real Madrid Zinédine Zidane távozását, közben pedig a Juventus szinte biztosan Massimiliano Allegrivel vág neki a 2021–2022-es idénynek.

Az Inter eredetileg Massimiliano Allegrit akarta Conte utódjának, de a 2019 óta egy igazán neki tetsző ajánlatra váró „Max” előbb a Real Madriddal tárgyalt, majd kapott egy szívének még kedvesebb ajánlatot: szinte biztosan visszatér a Juventushoz. Alkalmasint e lépését egyáltalán nem hátráltatja, hogy a Juve szakított az eddigi sportigazgatóval, Fabio Paraticivel, akinek kevés jó döntése akadt az elmúlt másfél-egy évben. Allegri a tervek szerint négy évre ír alá, évi kilencmillió euróért.

A 2014 és 2019 között a Juvéval öt bajnoki címet nyerő Allegri visszatérését sokan Marcello Lippi 2001-es második Juve-korszakának nyitányához hasonlítják, elképzelhető, hogy most is akkora változások lesznek a keretben, mint akkor, amikor Edwin van der Sar, Zinédine Zidane és Pippo Inzaghi távozott, viszont például Gianluigi Buffon, Lilian Thuram, Pavel Nedved, Marcelo Salas és Nicola Amoruso érkezett. Most is várható néhány nagy név távozása, állítólag Cristiano Ronaldo azt mondta a társainak, hogy menni készül, mert amit akart, azt elérte a Juventusnál. Az új sportigazgató Federico Cherubini, a menesztett Paratici eddigi jobbkeze lesz.

Allegri érkezésével becsukódik a kapu a Real Madridtól távozó Zinédine Zidane előtt, aki pedig azt mondta játékosainak, hogy edzősködni fog a 2021–2022-es idényben is. A legvalószínűbb célállomásnak a Juventus tűnt. A „királyi klubnál” Raúl vagy Antonio Conte a két legesélyesebb jelölt. A Marca megemlítette a PSG-nél nem nagyon marasztalt Mauricio Pochet­tino nevét is, de az argentin legszívesebben visszamenne Londonba, a Tottenhamhez.

Az Interhez az olasz futballban dolgozó edzőt akarnak szerződtetni a tulajdonosok, állítólag sikerült a sokáig vonakodó Simone Inzaghit meggyőzni, hogy hagyja el a Laziót. Felvetődött még Szinisa Mihajlovics, Dejan Sztankovics és Walter Zenga neve, sőt még ott van Maurizio Sarri is. De már minden Inzaghin múlik.

Kapcsolódó írásaink