Sport

Hatszoros győztesként búcsúzna Görbicz Anita

A francia Brest arra készül, hogy megszakítsa a Győri ETO győzelmi sorozatát a Bajnokok Ligájában

Sorozatban negyedszer nyerheti meg a hétvégén a Győri ETO a női kézilabda Bajnokok Ligáját a Papp László Sportarénában. A címvédő magyar együttes a szombat délutáni elődöntőben a Brest csapatával mérkőzik, míg a norvég Kristiansand a CSZKA Moszkva csapatával küzd a döntőbe jutásért.

Hatszoros győztesként búcsúzna Görbicz Anita
A Magyar Kupa megnyerése után Görbiczék a BL-ben is esélyesek
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Nagyon nehéz vizsga vár a Győrre már az elődöntőben, mert a négyes fináléban újonc Brest csapatával mérkőzik, amelyet a csoportkörben hazai pályán sem tudott legyőzni, kétszer is döntetlen lett a végeredmény. A feltörekvő francia együttes tartására, küzdeni tudására jellemző, hogy bajnoki döntőben az első mérkőzésen 31–24-re kikapott a Metz együttesétől, a visszavágón viszont 29–22-re nyert, így másodszor lett aranyérmes.

„Ez a siker önbizalmat ad a Metz játékosainak, akik a hétvégén nagyon motiváltak lesznek. Ebben a szezonban az ETO nem nyert a franciák ellen, ami jelzi, hogy a két csapat hasonló erejű. A BL négyes döntőjében viszont nem számít, mi történt korábban. Ugyanazok a csapatok, ugyanazok a játékosok, de a környezet teljesen más.

 Valahogy meg kell találnunk azt az extra energiát, hogy legyőzzük őket, és továbbjuthassunk a döntőbe” – nyilatkozta Ambros Martín, aki Danyi Gábor menesztése után április elején tért vissza a Győrhöz, amellyel négyszer nyert BL-t. Görbicz Anita, a Győr csapatkapitánya optimistán várja az játékosként az utolsó BL-elődöntőjét. „Nagyon örülök, hogy nem üres lelátók előtt kell játszanunk, a szurkolók visszatérhetnek.

Amióta Ambros Martín irányítja a felkészülést, újra száz százalékkal koncentrálunk a védekezésre, míg a támadásaink átgondoltabbak. Így az első elődöntőben a Brest biztosan más Győrt lát majd, mint a szezon korábbi szakaszában. Jó úton haladunk, és bízom benne, hogy a hétvégén rendben leszünk” – monda bizakodva Görbicz, aki mind az öt győri BL-győzelemnek a részese volt.

Harmadszor játszik a Győr ellen BL-elődöntőt a 24 éves montenegrói Djurdjina Jaukovic, aki visszavágásra készül. „Jól ismerjük a Győrt, amelynek minden szezonban van egy olyan csapata, amely képes BL-t nyerni. Alig várom ezt a mérkőzést. Kétszer játszhattam eddig a BL négyes döntőjében a Podgorica játékosaként, és mindkétszer kikaptunk a Győrtől. Nagyon remélem, hogy új csapatommal megbosszulom a két vereséget. Fontos lesz a védekezésünk, nem szabad engedni a Győr lerohanásait, minimalizálni kell az eladott labdákat” – árulta el a győztes receptet Jaukovic.

A két csapat eddig hétszer mérkőzött egymással, de a Metz még nem nyert, a Győr négyszer, további három meccs döntetlen lett.

A női Bajnokok Ligája programja: négyes döntő, Papp László Budapest Sportaréna, szombat, elődöntő: Győri Audi ETO KC–Brest Bretagne Handball (francia) 15.15, Vipers Kristiansand (norvég)–CSZKA Moszkva (orosz) 18. Vasárnap: a 3. helyért 15.15 óra, döntő 18 óra.

Egy legenda őszi ünneplése

A Győr június 4-én, pénteken játssza ebben a szezonban az utolsó bajnoki mérkőzését a Mosonmagyaróvár ellen. Ez a találkozó lesz Görbicz Anita pályafutásának utolsó mérkőzése. Az ETO vezetése a koronavírus-járvány korábbi terjedése, valamint a bizonytalan kimenetele miatt úgy döntött, hogy az utolsó mérkőzésén elköszönnek Görbicztől és a többi távozó játékostól, de a nagyobb szabású búcsúztatót ősz elején tartják.

Kapcsolódó írásaink