Sport

Nem okozott meglepetést a dánok kapitánya

Labdarúgó Európa-bajnokság

Kasper Hjulmand, a világbajnoki selejtezőkön kiválóan szereplő dán válogatott szövetségi kapitánya is kijelölte a nyári Európa-bajnokságra tervezett huszonhatos keretét.

Nem okozott meglepetést a dánok kapitánya
Kasper Hjulmand
Fotó: AFP

Mind­össze három játékost hagyott ki a márciusi vb-selejtezőkön szerepeltek közül (Marcus Ingvartsent, Jens Jönssont és a 35 éves Lasse Schönét), a helyükre behívta Mathias Jörgensent, Anders Christiansent és Andreas Corneliust. Közülük az igazi meglepetés a kifejezetten rossz idényt maga mögött hagyó, egyébként 33-szoros válogatott Jörgensen (a magyar modell, Mihalik Enikő egykori barátja) meghívása.

Kiegészült még a névsor két tartalékkapussal, Rönnowval és Lössllel. A dán kerettagok közül öten játszanak a Premier League-ben, ketten az angol második osztályban, a Championshipben, négyen a Bundesliga 1-ben, ketten a La Ligában és heten a Serie A-ban. A kulcsemberek: Kasper Schmeichel (Leicester), Andreas Christensen (Chelsea, Simon Kjaer (Milan), Christian Eriksen (Internazionale), Yussuf Poulsen (RB Leipzig) és Martin Braithwaite (FC Barcelona).

A dánok a finnekkel, a belgákkal és az oroszokkal kerültek azonos csoportba, kedvező számukra, hogy mindhárom mérkőzésüket Koppenhágában játsszák.

Kapcsolódó írásaink