Sport

A budapesti Eb-n aranyérmes magyar úszókkal találkozott Kásler Miklós

A vasárnap véget ért budapesti vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek otthont adó Duna Arénában találkozott az aranyérmes magyar versenyzőkkel Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter szerdán.

A budapesti Eb-n aranyérmes magyar úszókkal találkozott Kásler Miklós
Kásler Miklós a budapesti vizes Eb-n aranyérmes magyar úszókkal. Balról jobbra: Szabó Szebasztián, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka és Milák Kristóf
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

A miniszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta, visszatekintve a magyar sporttradíciókra, az úszás talán folyamatosan a legsikeresebb, és a most győztes úszók a karrierjük kellős közepén vannak, melyre a nemzet büszke. Hozzátette, ezek a versenyzők példát mutatnak környezetüknek, valamint az ifjúságnak arról, hogy mit képes egy ember elérni.

A találkozón Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Milák Kristóf, illetve Szabó Szebasztián vett részt. Hosszú 400 méter vegyesen, Kapás 200 méter pillangón, Milák 100 és 200 méter pillangón, Szabó pedig 50 méter pillangón győzött a Duna Arénában.

Kásler Miklós arról kérdezte az úszókat, hogy milyen volt a koronavírus-járvány miatt kialakított buborékrendszerben versenyezni. Ezzel kapcsolatban Hosszú köszönetet mondott a szervezésért, mert mint kiemelte, a felkészülésében nagyon sokat jelentett, hogy egy hazai Európa-bajnokságon tudott részt venni.

Objektum doboz

A miniszter a sportolók tokiói olimpiával kapcsolatos gondolataira is kíváncsi volt, ebben a témában Hosszú hangsúlyozta, ők nem is a vírustól, vagy attól tartanak, hogy megbetegszenek, hanem azért szurkolnak, hogy valóban tudjanak versenyezni.

„Őszinte szívvel gratulálok, nagyon szép volt, és eljön majd az a pillanat, amikor önöket választják be olyan grémiumokba, amire a nemzet büszke” - jelentette ki a találkozó végén Kásler Miklós, és sok sikert kívánt az úszóknak.

Kapcsolódó írásaink

Májusi éremeső a vizes Eb-n

ĀMilák Kristóf aranyérmes férfi 100 méter pillangón, Kapás Boglárka bronzérmes 400 méter gyorson, Burián Katalin bronzérmes 200 méter háton - Orbán Viktor is gratulált a magyar úszóknak