Sport

Joachim Löw Müllert és Hummelst is rehabilitálta

Több játékost adnak a német Bundesliga klubjai az osztrák Európa-bajnoki keretbe, mint a sajátjukba

Újabb négy kapitány hirdetett Európa-bajnoki keretet a június 11-én kezdődő labdarúgótornára. Joachim Löw szövetségi kapitány meghívta a német válogatottba a 2019 óta mellőzött Thomas Müllert és Mats Hummelst.

Joachim Löw, a magyarokkal (is) azonos csoportba sorsolt német válogatott kapitánya huszonhatos keretet jelölt ki. Miután az elmúlt napokban már kiszivárgott, nem keltett meglepetést két veterán, Thomas Müller és Mats Hummels reaktiválása. A Bayern csatára legutóbb, éppen 100. alkalommal 2018 novemberében játszott a Nationalelfben, egyébként Hummelst is azóta mellőzte Löw.

Hét esztendő után kapott ismét meghívást a Freiburg játékosa, Cristian Ginter. Meglepetést keltett a mostani idényben a francia bajnokságban, az AS Monacóban futballozó Kevin Volland meghívása is, ő legutóbb 2016 őszén játszott a német válogatottban.

Nem került be a keretbe Marco Reus (Dortmund), Julian Draxler (PSG) és az éppen ma kés alá fekvő Marc-André ter-Stegen (Barcelona). A legtöbb játékost a Bayern München adja a keretbe, nyolcat, köztük van a 2003-as (!) születésű Jamal Musiala is, aki a torna legfiatalabb játékosa lehet. Kilenc légiós mellett tizenhét Bundesliga-játékos készülhet német színekben az Eb-re.

A finnek kapitánya, Markku Kanerva 26-os keretet jelölt ki, két otthon játszó mellett 24 légióssal. Tizenhárom országból hívott meg futballistákat, köztük van az MTK jobbhátvédje, Nikolai Alho is.

Az osztrákok bő keretében akad néhány meglepetés, Franco Foda meghívta a hosszú sérülése után még csak nemrégiben edzésbe álló Julian Baumgartlingert. Az osztrák Bundesligából mindössze hárman kerültek be, közülük egyedül Andreas Ulmer az otthon évek óta egyeduralkodó RB Salzburgból.

A német Bundesliga-klubjaiból 22-en (!) kaptak meghívást. Ami az osztrákoknak a német Bundesliga, az a skótoknak az angol Premier League – majdnem. Steve Clarke huszonhatos keretében tízen kerültek be az angol élvonalban szereplő klubokból.

Kapcsolódó írásaink