Sport

Szoros első félidő után nyerte meg a Győr a serleget

Kézilabda Magyar Kupa

A Fortuna miatt a női kézilabda Magyar Kupa elődöntői érdekesebbek voltak, mint a finálé már nézők előtt, a  Veszprémi Arénában.

A két esélyes, a Győr és az FTC ugyanis az elődöntőben összekerült, s az ETO-t már a hét elején visszatért spanyol Ambros Martín irányította. A másfél hete Görbiczéket kilenc góllal legyőző Fradi ezúttal sokat hibázott, ezért öt-, majd háromgólos hátrányba került, s végül 29–25-re kikapott. „Sokat hibáztunk, főleg a védekezésünk agresszivitása, pontossága maradt el a várttól, sok területet engedtünk a Győrnek, ezért sok ziccergólt kaptunk” – ismerte el Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.

Ambros Martín szerint: „A játékosok fantasztikus munkát végeztek a mérkőzésen. Ez a győzelem a tíz nappal ezelőtti vereség után még fontosabb volt. Úgy gondolom, hogy döntő volt, hogy a mérkőzés elejétől vezettünk.” A másik elődöntőben a DVSC biztosan, 28–22-re nyert a Kisvárda ellen. A Győr és a Loki 2009 és 2011 után harmadszor mérkőzött a döntőben, s ezúttal is az ETO nyert, 29–23-ra. Az első félidő 21. percében még vezetett a DVSC. A második félidőben érvényesült a győriek nagyobb tudása. A bronzmérkőzésen az FTC 28–21-re győzte le a Kisvárdát.

Kapcsolódó írásaink