Sport

Péni Istváné a pozitív minta, de egyelőre versenyezhet

Sportlövőbotrány

Pozitív lett az olimpiai kvótás Péni István márciusi doppingtesztje, ennek ellenére ott lehet a május végi eszéki sportlövő Európa-bajnokságon.

Péni Istváné a pozitív minta, de egyelőre versenyezhet
Péni István
Fotó: AFP

A sportoló az indiai világkupaversenyen adott pozitív mintát, ami után kezdeményezte önkéntes felfüggesztését a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnél (ISSF). „Mivel a vizsgálat jelen szakaszában a szabotázs ténye megállapítható, az ISSF első döntése értelmében nem korlátozzák az UTE sportlövőjének versenyzési jogait, így az önkéntes felfüggesztés feloldásra került, Péni pedig ott lehet az eszéki Európa-bajnokságon” – áll az MSSZ közleményében.

Az ügy kivizsgálása a rendőrségen és a szervezet fegyelmi bizottságánál is folyamatban van, annak lezárása és a végleges döntés a vasárnap rajtoló Eb után várható. Az MSSZ szerdán bejelentette, hogy felfüggesztette Sidi Péter versenyengedélyét, mert a gyanú szerint behatolt Péni szobájába a márciusi indiai világkupaversenyen. Sidivel szemben azután kezdeményezett eljárást az MSSZ, hogy Péni elküldte a szövetségnek a szálloda biztonsági kamerás felvételeit, amelyen állítása szerint látható, amint március 18-án 10.36-kor egy személy bement a szobájába – amelyben édesapjával lakott –, majd 11.21-kor távozott onnan.

Kapcsolódó írásaink