Sport

Nehéz helyzetben a Veszprém a Nantes elleni visszavágó előtt

Kézilabda Bajnokok Ligája

A szezon egyik legfontosabb mérkőzésén játszott a leggyengébben a Veszprém, amely 32–28-ra kikapott a francia Nantes otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Pedig nagyon jól kezdtek Lékaiék (7–4), de aztán David Davis, a Veszprém vezetőedzője cseréivel felhozta a francia csapatot, majd tétlenül nézte, hogy Nantes átvette a vezetést, volt, hogy hét góllal is vezettek. Hiába védett bravúrosan Rodrigo Corrales, a Veszprém ötven lövésből csak 28 gólt lőtt (56 százalék), így négygólos hátránnyal várhatja a szerdai visszavágót.

Davis Davis elismerte: „A Nantes sokkal jobb volt, mint mi. Rengeteg labdát adtunk el, így nagyon sok lerohanásgólt lőhetett az ellenfelünk. Ezzel a négygólos különbséggel még mindig nyitott a párharc, és sokkal keményebb meccset várok a szurkolóink előtt.” További eredmények: Aalborg–Flensburg 26–21, Kiel–Paris Saint-Germain 31–29, Breszt-Barcelona 29–33. A négyes döntőt június 12-én és 13-án rendezik Kölnben.

Kapcsolódó írásaink

Egyetlen vereség miatt

ĀKorner. Valószínűleg sporttörténeti döntést hozott a Győri ETO vezetése, amely a szezonbeli első verség után azonnali hatállyal kirúgta női kézilabda-csapatának vezetőedzőjét, Danyi Gábort