Sport

Jelentősen nő a díjazás a különböző bajnoki osztályokban

MLSZ-küldöttgyűlés

A Magyar Labdarúgó-szövetség online küldöttgyűlésén Csányi Sándor elsősorban három területet – az utánpótlást, a helyszíni nézők számának növelését és a szakemberképzést – jelölt meg az elkövetkezendő évek fő fejlesztési területeként.

Az elnöksége 11 éve során elért legnagyobb eredmények ismertetésével kezdte a beszédét, amelyben kiemelte a stabil feltételrendszer kialakítást, az Európában is páratlan infrastruktúra-fejlesztést és az igazolt futballisták számának drasztikus növekedését. Arról is beszélt, hogy a férfi válogatott kapcsán az igazi álom az lenne, ha sorozatban két Európa-bajnokság után a világbajnokságra is kijutna.

Megjegyezte, remélhetőleg az NB I.-ben már a következő idényben bevezetik a videobírót (VAR), bejelentette, hogy a bajnokságokban jelentősen nőnek majd a díjazások, illetve szót ejtett a különböző bajnoki osztályok lebonyolításának esetleges átalakításáról is. A küldöttek egyhangúlag elfogadták a tavalyi beszámolókat, az idei terveket és az alapszabály-módosításokat.

Kapcsolódó írásaink