Sport

Tokióba a versenyzők nagy többsége védetten érkezik majd, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vakcinákkal segít

Cate Campbellt is beoltották

Egyes országokban igen lassan halad az oltás. Ausztrália például eleve nem erre építette a védekezését (ami egyébként sikeres). Így a hír, hogy Cate Campbell, a kétszeres olimpiai bajnok úszónő sorba állt, hogy a brisbane-i sportakadémián megkapja az első Pfizer-vakcináját, elég meglepő volt.

Tokióba a versenyzők nagy többsége védetten érkezik majd, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vakcinákkal segít
Cate Campbell
Fotó: AFP/Patrick Hamilton

Azt mondta, örül, hogy előrébb vették őket, mert a felkészülés utolsó szakaszában már nagyon kellemetlen lehetett volna bármilyen mellékhatás. A 100 méteres gyorsúszás rövidpályás világcsúcstartója elárulta azt is, hogy amennyire tudja, valamennyi ausztrál olimpikon örömmel jelentkezett a nem kötelező oltás első dózisáért, és meg is kapták az első szurit. Campbell egyébként a különösen érzékeny kategóriába tartozik, 2018-ban melanómával operálták.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság is elérkezettnek látta az időt arra, hogy kijelentse: a tokiói nyári játékok résztvevőinek nagy része beoltva érkezik Japánba, többek között épp az ő segítségükkel. Az még nem dőlt el, az oltással rendelkező olimpikonok nagyobb szabadságot élveznek-e majd a játékok idején, mint be nem oltott társaik. Egyelőre a szigorú korlátozások, napi tesztelések és a buborékrendszer kialakítása van napirenden.

Kapcsolódó írásaink