Sport

Már Koeman sem hisz a győzelemben

Csak az argentin Sergio Agüero volt részese a Manchester Citynek a Premier League történetében nyert mind az öt bajnoki címének

A Leicester City avatta bajnokká kedd este a Manchester City csapatát. Miután a Manchester United 2–1-re kikapott a Rókáktól, Pep Guardiola csapatának előnye behozhatatlanná vált. Spanyolországban a Barcelona meglepő döntetlent játszott a Levante ellen Valenciában.

Már Koeman sem hisz a győzelemben
Az újabb két pont elvesztése Ronald Koeman állásába kerülhet Barcelonában
Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton

Mind a két manchesteri csapatnak még három mérkőzése van hátra a Premier League 2020–2021-es idényéből, és mivel a City tízpontos előnye megmaradt, a United már nem érheti utol. Guardiola 2016 nyara óta már a harmadik bajnoki címét nyerte a Cityvel, harmincegy éve nem tudott az angol futballban ilyen fél évtizedet produkálni újonc edző, az Anfield Road királya, Kenny Dalglish volt legutóbb képes hasonlóra. Kétségtelen, hogy a mögöttünk hagyott tíz év a Manchester Cityé volt a Premier League-ben, tíz bajnokságból ötöt megnyert a csapat, de mind az öt aranyban csak az idény végén a klubtól búcsúzó Sergio Agüero volt részes.

Manchester kék felének számára ez egy különleges bajnoki cím. A Premier League-ben szerzett elsőt nagyon szoros csatában, jobb gólkülönbséggel nyerte meg a csapat, 2014-ben két ponttal előzte meg a Liverpoolt, 2018-ban rekordokat döntött, 19 pontot vert a Man Unitedre, majd egy évvel később ismét az utolsó fordulóig kiélezett nagy csatában, egyetlen ponttal előzte meg a Liverpoolt.

Minden bizonnyal a mostani lesz a második legfölényesebb bajnoki cím, ugyanakkor karácsonykor, a híres Boxing Day-en játszott forduló előtt még a nyolcadik helyen állt csak a tabellán, éppen nyolcpontos hátrányban a Liverpoollal szemben. Azóta nagyot fordult a világ… A Barcelonával is, egyetlen félidő alatt. A katalánok úgy vágtak neki a Levante elleni mérkőzésnek, hogy ha megnyerik ezt és a bajnokságból még hátralévő kettőt, bajnokok lehetnek, ha az Atlético megbotlik. Valenciában ugyan az első öt percben három nagy helyzetet is kihagytak, de aztán Lionel Messi és Pedri egy-egy góljával kényelmes előnybe kerültek.

Ronald Koeman utóbb bevallotta, a szünetben nem gondolták, hogy pontokat veszíthetnek. Ám a második játékrészben három gólt is kaptak, így aztán Ousmane Dembélé hiába szerzett 2-2 után újra vezetést, csak egy pontot szereztek. A Marca szerint a Barcelona elveszítette az esélyét a bajnoki címre, Sergio Busquets ennél árnyaltabban fogalmazott, szerinte nincs túl sok esélyük. Ronald Koeman vezetőedző attól tart, ez a második félidő az állásába kerülhet, azt mondta, itt az ideje, hogy megkezdjék a felkészülést a következő szezonra.

A Barcelona egy meccsel többet játszott riválisainál, az Atlético Madridnak 77, a Barcelonának 76, a csütörtökön Granadában játszó Real Madridnak 75 pontja van. (Az Atlético Madrid–Real Sociedad-mérkőzés lapzártánk után ért véget.).

Kapcsolódó írásaink