Sport

Szétosztja szurkolói közt a bajnoki címért járó trófeát az Ajax

Nem mindennapi gesztussal köszöni meg a támogatást szurkolóinak a holland Ajax futballcsapata. Mivel a drukkerek a szezon folyamán a járvány miatt nem biztathatták az együttest a meccseken, a klubvezetés úgy döntött, sajátos módon osztja meg velük a megszerzett bajnoki címet: mind a 42 ezer bérletes kap egy apró darabot a győzelemért járó trófeából.

Szétosztja szurkolói közt a bajnoki címért járó trófeát az Ajax
Az Ajax csapata beolvasztatta a bajnoki címért járó trófeát
Fotó: en.ajax.nl

Bár a holland élvonalbeli pontvadászat 2020/21-es idényéből még hátravan két forduló, az Ajax már május másodikán, az Emmen ellen elért 4-0-s sikerrel bebiztosította aranyérmét.

A klub történetének 35. bajnoki címének megünneplésébe egészen egyedi módon vonják be a szurkolókat: az első helyért járó trófeát beolvasztatták, és apró csillagokat készítettek belőle, ezeket osztják majd szét az egyesület 42 ezer bérletes drukkere között. Egészen pontosan minden csillag 3,45 grammjából, amelyhez 0,06 grammot a serlegből olvasztanak be

Negyvenkétezer apró csillag formájában osztják szét a serleg darabjait a csapait bérletesei közt
Negyvenkétezer apró csillag formájában osztják szét a serleg darabjait a csapait bérletesei közt
Fotó: en.ajax.nl

Edwin van der Sar, a klub vezérigazgatója elmondta, hogy bár a szurkolók a szezon nagy részében nem szurkolhattak a csapatért a lelátón, a közösségi médiában, a személyes találkozások során és úton a stadion felé azért folyamatosan érezték a fanatikusok támogatását.

"Korábban, amikor azt mondtuk, ez a diadal a tiétek, kifejeztük a szurkolóink iránti szeretetünket, ám azzal, hogy most megosztjuk velük a serleget, mindennél jobban bizonyítja, hogy ezt valóban így is gondoltuk" - fogalmazott a korábbi legendás kapus.

Objektum doboz

A BBC cikke ugyanakkor megjegyzi, azoknak sem kell aggódniuk, akik szeretnék majd élőben látni a bajnoki címért járó kupát, az Ajax ugyanis kapott belőle egy másik példányt, amit kiállíthatnak a klub múzeumában.

Kapcsolódó írásaink