Sport

Az Arany Tapír éve, avagy a Juve nehéz hajrája

Nagyon fontos mérkőzést játszik ma Pirlo csapata, Ronaldo egy új Ferrarival hangolt

Talán egy évtizede nem volt ilyen nehéz helyzetben a Juventus, mint most, pedig közben nyert kilenc bajnoki címet a Serie A-ban. A tét most az, indulhat-e a csapat a Bajnokok Ligája 2021–2022-es sorozatában. Legutóbb 2011-ben maradt le a BL-ről.

Az Arany Tapír éve, avagy a Juve nehéz hajrája
Cristiano Ronaldo megnézte a Forma–1-es Ferrarit, aztán beérte mással
Fotó: Ferrari Facebook-oldala

A hét elején a klub vezetői megerősítették Andrea Pirlót a hátralévő mérkőzésekre, az idényben még három bajnoki, valamint az Atalanta elleni Olasz Kupa-döntő vár a csapatra. Nem állt mindenki a játékoskorában Professzornak becézett, edzőként a csúcsszintű futballban szűzidényét töltő Pirlo mögött.

Mint kiszivárgott, a sportigazgató, a szurkolók között egyébként meglehetősen népszerűtlen Fabio Paratici azonnal menesztette volna. Az edzőt tulajdonképpen a cseh elnökhelyettes Pavel Nedved és a futballigazgató Federico Cherubini „mentette meg”.

A Juventus ma Sassuolóban lép pályára, egy olyan csapat ellen, amely a legutóbbi hat bajnoki mérkőzéséből ötöt megnyert, s a bajnok Inter elleni április 7-i veresége óta nem kapott ki. Ezért is fura, hogy amikor fontos lenne a csapat összetartása, a jó szellem, a tökéletes koncentráció, miért hagyta ki a hétfői regeneráló edzést Cristiano Ronaldo, s vett részt inkább – egyébként a Juve elnökével, Andrea Agnellivel – az ugyancsak az Agnellik érdekeltségébe tartozó Ferrari maranellói főhadiszállásán egy különleges „gyárlátogatáson”. S ha már ott volt, vett is egy új Ferrarit.

Nedved a szatirikus tévéshow, a Striscia La Notizia műsorában hétfő este vette át a fogalmilag nagyjából egy Citromdíjjal egyenértékű Arany Tapír-díjat. Függetlenül attól, hogy a sugárzó csatorna, a Canale 5 a Silvio Berlusconi által alapított Mediasethez tartozik, nemcsak a Milan és a Juve rivalizálása miatt érthető, hogy most miért kapta meg. A cseh sportvezető azt mondta a műsor után, hogy Pirlo és Cristiano Ronaldo is marad a Juvénél, de nem pontosította, hogy meddig. Az edző kapcsán nehéz elképzelni, hogy a következő idényre is, a portugál klasszis esetében meg nem lett volna értelme a kérdést a hátralévő négy mérkőzésre szűkíteni.

Valószínűbb, hogy a nyáron nagy változások lesznek a Juvénél, az olasz sajtópletykák szerint visszatérhet Massimiliano Allegri a kispadra, s vele a Juve is visszatérne a régi útra vagyis külföldi nagy igazolások helyett tehetséges olasz játékosokkal erősítené a keretét. Egy fájdalmas távozó biztosan lesz: Gianluigi Buffon éppen tegnap erősítette meg, hogy távozik a klubtól. (A jövő szerdai kupadöntőben várhatóan még ő véd majd.) Ugyanakkor nem zárta ki, hogy 43 évesen új csapatot választ magának.

Kapcsolódó írásaink