Sport

A tiszta angol finálé helyszíne Porto lehet

Labdarúgó BL-döntő. Isztambul kétszer is elbukni látszik a rendezést

A manchesteri sajtó szerint ma végleg eldől, hol rendezik május 29-én a Bajnokok Ligája-történelem harmadik „tiszta angol” döntőjét.

Mint ismert, már 2020-ban Isztambul rendezte volna a finálét, de a koronavírus-járvány miatti szabályozások, és a különleges lebonyolítási rend (a negyeddöntőtől minden mérkőzést Lisszabonban rendeztek) miatt végül a portugál fővárosban, az Estadio da Luzban játszott a Bayern München és a PSG.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) addigra már megígérte Törökország legnagyobb városának a 2021-es döntőt, de a jelek szerint azt is áthelyezik. Az alapindok a török járványhelyzet, illetve ezzel kapcsolatosan a két résztvevő csapat, a Chelsea és a Manchester City országában érvényben lévő szigorú szabályozás. A londoni kabinet szigorított a karanténszabályokon, s ennek alapján a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – köztük Törökországba – csak nyomós indokkal megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

Az UEFA hajlott arra, hogy a Wembley-be vigye a mérkőzést, de feltételül szabta, hogy a szövetség és a média BL-döntőre utazó képviselői, valamint a szponzorok és más VIP-vendégek mentesüljenek a kötelező karantén alól. Arra is biztosítékot kért a brit kormánytól, hogy 22 500 néző bemehet a Wembley-be. Mivel ezeket a garanciákat nem kapta meg, elképzelhető, hogy újra Portugália, de ezúttal Porto lesz az összecsapás helyszíne.

Kapcsolódó írásaink