Sport

A Roma korábbi edzője válthatja Rebrovot a Fradi kispadján

A bajnok Ferencváros labdarúgócsapata tárgyalásokat kezdett a korábban az AS Roma együttesét is irányító Eusebio Di Francescóval - értesült az ulloi129.hu.

A Roma korábbi edzője válthatja Rebrovot a Fradi kispadján
Eusebio Di Francesco a Roma és más olasz csapatok után a magyar bajnok Ferencváros mestere lehet
Fotó: AFP/NurPhoto/Silvia Lore

A szurkolói portál megjegyzi, hogy az FTC jelenlegi vezetőedzőjének, Szerhij Rebrovnak még egy évig élő szerződése van, ám elképzelhető, hogy idén nyáron távozik a csapattól, így a zöld-fehér klub felvette a kapcsolatot az 51 éves szakemberrel.

Di Francesco játékosként 2001-ben bajnok volt a Romával és az olasz válogatott mezét is magára ölthette 12 alkalommal. Edzőként első komolyabb sikerét a Sassuolóval érte el: 2013-ban megnyerte a csapattal a Serie B-t, ezzel feljuttatta őket az élvonalba. Egy két hónapos megszakítástól eltekintve egészen 2017 nyaráig vezette a zöld-fekete együttest, amellyel az Európa-ligában való szereplést is sikerült kiharcolnia 2016-ban.

2017-től jó másfél éven át az AS Roma mestere volt, irányítása alatt a fővárosi alakulat bajnoki bronzérmet nyert a 2017/18-as szezonban. Ugyanebben az idényben egész az elődöntőig menetelt a Farkasokkal, a Bajnokok Ligájában, ott az angolok 7-6-os összesítéssel búcsúztatták őket.

A második idénye már kevésbé sikerült jól Rómában Di Francescónak, 2018 márciusában távoznia kellett, miután a BL-ben a legjobb 16 között kiestek a Porto ellen.

Ezt követően a Sampdoriánál dolgozott, legutóbbi klubja a Cagliari volt, ahonnan idén februárban menesztették, azóta nincs csapata.

Osztrák sajtóhírek szerint egy másik külföldi szakember is jelölt a Fradi kispadjára, a zöld-fehérek vezetői állítólag a korábban a Kölnt, a Dortmundot és az Austria Wient is irányító osztrák Peter Stögerrel is tárgyalnak.

Kapcsolódó írásaink