Sport

Rászámoltak a fradisták a Győrre a női bajnokság csúcsrangadóján

Európa-bajnoki csoportellenfelekre vár a férfi válogatott

Hatalmas meglepetésre az FTC 31–22-re legyőzte a címvédő Győrt a női kézilabda NB I. rangadóján, ezzel lépéselőnybe került a bajnoki címért zajló csatában.

Rászámoltak a fradisták a Győrre a női bajnokság csúcsrangadóján
Sikerült! Így ünnepelték az FTC játékosai, hogy négy év után legyőzték a Győrt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Önfeledten ünnepelt a Ferencváros a rangadó után – még a sérült Kovacsics Anikó is beállt a körtáncba – már szurkolók előtt – az Elek Gyula Arénában. Mivel a bajnokságban a több mint egy éve veretlen ETO a februári mérkőzésen 33–27-re nyert az FTC ellen, így Háfráéknak hét góllal kellett győzniük, hogy átvegyék a vezetést a tabellán. Kevesen hittek ebben, köztük a Fradi játékosai, akik Klujber és Malestein góljaival remekül kezdtek, s a szünetig ledolgozták a hátrányukat (17–11).

A második félidőben a Fradi továbbra is keményen védekezett, a Győr csak szenvedett, s a negyvenedik percben a hazai szurkolók tízet számoltak a címvédőre (23–13). Szucsánszkiék a hajrára sem fáradtak el, és 31–22-re nyertek. „Óriási bravúr volt, de csak akkor ér bajnoki aranyat, ha a hátralévő mérkőzé-seinket is megnyerjük” – mondta Bíró Blanka, aki 39 százalékos hatékonysággal védett.

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője szerint csapata nagyon fegyelmezetten és okosan játszott, támadásban nem szórta el a labdát, védekezésben pedig keveset hibázott. Mindkét csapatnak negyven pontja van 21 meccs után, és amennyiben az idény végén is pontegyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmények döntenek a bajnoki címről, ami az FTC-nek kedvez. A Fradi legutóbb 2017. október 31-én győzte le a Győrt, amely azóta csupán egyszer veszített bajnoki meccset Siófokon.

Ma sorsolják (16.45 óra, M4 Sport) a jövő januári, magyar–szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokság csoportjait Budapesten. A magyar válogatott a második kalapba került, így biztosan nem jut azonos csoportba a világbajnok Dániával, a vb-ezüstérmes Svédországgal, valamint Oroszországgal, Szerbiával és Ausztriával. A résztvevőket hat darab négycsapatos csoportba sorsolják, a csoportok első két helyezettje jut a középdöntőbe.

Kapcsolódó írásaink