Sport

Két büntetőt hagyott ki Lionel Messi egy szezonban a Valencia ellen

Külföldi labdarúgó bajnokságok

Javi Gracia, a Valencia edzője belebukott a Barcelona elleni vereségbe. A 14. helyen álló, még a kiesés ellen küzdő gárda ugyan vezetést szerzett a katalánok ellen, de végül 3–2-re kikapott. Ez az edző állásába került, eddigi segítője, Voro irányítja a csapatot a hátralévő fordulókban.

A Barcelona góljait Antoine Griezmann és a duplázó Lionel Messi szerezte. Az argentin csillag előbb kihagyott egy büntetőt, de a kipattanó labdából társai segítségével mégis ki tudott egyenlíteni. Utána belőtt egy 23 méteres szabadrúgást. Pályafutása során most először fordult elő vele, hogy egy bajnoki idényben ugyanazon csapat ellen két mérkőzésen is elhibázzon egy-egy tizenegyest.

A Sevillának az Athletic Bilbao elleni mérkőzése lapzárta után ért véget, a bajnoki címre még esélyes másik három csapat nyert, így közöttük a helyzet nem változott. A harmadik helyen álló katalánok a legutóbbi tizenhat alkalomból 13-szor bajnokok lettek, ha a 34. forduló után legalább 74 pontjuk volt. La Liga, 34. forduló: Valencia–Barcelona 2–3. Az élcsoport: 1. Atlético 76 pont, 2. Real Madrid 74, 3. Barcelona 74, 4. Sevilla 70 (33). Premier League, 34. forduló. Tottenham–Sheffield 4–0. Serie A, 34. forduló. Sampdoria–AS Roma 2–0.

Kapcsolódó írásaink