Sport

A pályára berontva tüntettek a tulajdonosok ellen a Manchester United drukkerei

Szurkolói rendbontás miatt elhalasztották a Manchester United-Liverpool mérkőzést az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A pályára berontva tüntettek a tulajdonosok ellen a Manchester United drukkerei
A pályára is benyomultak az Old Trafford környékén tüntető szurkolók
Fotó: AFP/Oli Scarff

Az MU hívei délben kezdtek gyülekezni az Old Trafford környékén, és transzparenseket kihúzva, illetve görögtüzeket gyújtva tiltakoztak a klubtulajdonos Glazer család ellen, amely 2005 óta irányítja az egyesületet. A drukkerek régóta elégedetlenek az amerikai tulajdonosokkal, és a nemrég hamvába holt Európai Szuperliga - amelyhez a Manchester United is csatlakozott - csak olaj volt számukra a tűzre.

A 17.30 órára kiírt kezdés előtt egy órával több száz szurkoló egy alagúton át - néhány fémkordont félredobva - bejutott a pályára, és fáklyákat gyújtott. A biztonsági személyzet tehetetlennek bizonyult a rohammal szemben, de mintegy húsz perccel később néhányan önszántukból távoztak a stadionból.

Néhány szurkoló a hazai csapatnak a meccs előtt otthont adó Lowry hotelnél tüntetett.

A házigazdák eleinte azt közölték, hogy csúszik a kezdés, majd az MU nem sokkal 19 óra előtt bejelentette, hogy biztonsági okokból elmarad a találkozó.

Kapcsolódó írásaink