Sport

Az Eb-címvédő legyőzése után a horvátokkal mérkőzünk

Férfi kézilabda-Eurokupa

Kellemes meglepetésre a magyar férfi kézilabda-válogatott a novemberi hazai győzelem (32–29) után vendégként is nyert a spanyol együttes ellen az Eurokupa ötödik fordulójában.

Ebben a kupában az a négy válogatott szerepel, amelynek nem kell selejtezőt játszania a jövő januári magyar–szlovák rendezésű Európa-bajnokság előtt. Az idegenbeli kétgólos győzelem (30–28) még akkor is elismerésre méltó, ha a címvédő válogatott tartalékos volt.

Csapatunkból Bánhidi Bence nyolc, Máthé Dominik és Szita Zoltán pedig négy-négy gólt lőtt. Mikler Roland 45 lövésből 18-at védett. Gulyás István szövetségi kapitány szerint biztató, hogy a spanyolok elleni első félidő második felében elkövetett hibákat a folytatásban ki tudták javítan.

Hozzátette, szombaton az Európa-bajnoki ezüstérmes horvátok ellen a védekezést kell javítani. A második félidőben sok labdát elszórtak támadásban, ezeket is csökkenteni kell, és akkor győzelmi esélyekkel léphetnek pályára (14.10 óra, M4 Sport) Veszprémben. Az állás: 1. Magyarország 8 pont/5 mérkőzés, 2. Horvátország 6/3, 3. Spanyolország 2/4, 4. Szlovákia 0/4.

Kapcsolódó írásaink