Sport

Lionel Messi idén már eddig is több gólt szerzett, mint 2020-ban összesen

Nemzetközi labdarúgás

A Barcelona és az Atlético Madrid is megnyerte hétközi bajnoki mérkőzését, így a vesztett pontokat tekintve megelőzték a Real Madridot a La Liga táblázatának élén.

A katalánok Lionel Messi vezérletével 5–2-re verték a Getafét, az argentin csatár 25 gólnál járva vezeti a bajnoki góllövőlistát. Sorozatban tizenkét ligaszezonban jutott el a negyedszázas határig, ő az első csatár a mostani évszázadban, aki ezt elmondhatja magáról. Már mostanáig is több gólt szerzett idén, mint a teljes 2020-as esztendőben. Az Atlético az Huesca ellen nyert 2–0-ra. Az élcsoport: 1. Atlético 73, 2. Real Madrid 70, 3. Barcelona 70, utóbbi egy meccsel kevesebbet játszott.

Angliában a Leicester megerősítette dobogós helyét, miután 3–0-ra megverte a West Bromot. Csak a bajnoki címnyerés évében ért el több pontot az angol élvonalban a csapat, mint a mostaniban már eddig is. Az élcsoport: 1. Manchester City 77, 2. Manchester United 66, 3. Leicester 59. A Serie A-ban a Napoli 5–2-re verte a Laziót, míg a harmadik helyre fellépő Atalanta 1–1-es döntetlent játszott az AS Roma ellen az örök városban.

Kapcsolódó írásaink