Sport

A japán olimpikonok oltásáról még vitáznak

Tokió 2020

A japánok mindent megtettek, hogy a hagyományos fáklyás futás egészségügyi szempontból a lehető legbiztonságosabb maradjon.

A helyieket megkérték, kellő távolból, leginkább otthonról kövessék az olimpiai láng útját, és azokat, akik számára engedélyezték, hogy részesei legyenek a váltónak, alaposan megszűrték. Mégis megvan az első koronavírus-fertőzött a fáklyavivők közt. Az Insidethegames.com japán hírforrásokra hivatkozva azt közölte, Shikoku szigetén egy a harmincas éveiben járó férfi esetében pozitív lett a covidteszt.

Ez az egy eset nem ok a pánikra, hiszen a 121 napos futáson mintegy tízezren viszik a lángot. Okinawa szigetén már enélkül is azt tervezték, hogy a lakosságtól elzárt úton tartják az eseményt. A pandémiával kapcsolatos az a hír is, hogy megindult a találgatás, a vakcinázásban elmaradt Japánban az olimpikonok kapjanak-e soron kívül oltást. Nem könnyű a döntés, mert Tokióban január óta tegnap volt a legmagasabb (843 fő) az új fertőzöttek száma.

Kapcsolódó írásaink

Száz nappal az olimpia rajtja előtt

ĀTokió 2020. A magyar csapat jelenleg 123 fős, de még többen kvalifikálhatnak az ötkarikás nyári játékokra, a Magyar Olimpiai Bizottság tizenhárom éremben bízik