Sport

Meg akarsz-e ölni mindkettőnket, ezt vágta Bottas fejéhez Russell az ütközés után

Piros zászlós csattanás

Még mindig nem csillapodtak le a kedélyek a vasárnapi imolai Forma–1-es futam után, ahol a 31. körben a Mercedes istálló finn pilótája, Valtteri Bottas úgy manőverezett, hogy a pályáról való kicsúszás és visszanavigálás közben nekiütközött az aszfaltcsík nedves felületére kényszerült, nagy sebességgel előző brit George Russellnek.

Meg akarsz-e ölni mindkettőnket, ezt vágta Bottas fejéhez Russell az ütközés után
Az érzelmektől fűtött Russell Bottas autójánál
Fotó: YouTube

Mind a Mercedes, mind a Williams darabokra hullt, ám az utóbbiból kikászálódó fiatal pilóta odasétált Bottashoz, és a kamerák által jól látható gesztusokkal fejéhez vágott valamit, aki viszont a középső ujjával mutatta meg, mit gondol a dologról.

Az „eszmecserét” Russell zárta azzal, hogy rácsapott a romos kocsijában ülő versenyzőtársa sisakjára. Az ütközést a versenybírók versenybalesetnek minősítették, a szóváltás felett pedig szemet hunytak. Russell – az RT News és más források szerint – azt hányta nevesebb kollégája szemére, hogy meg akarja-e mindkettőjüket ölni. Később a Sky Newsnak visszafogottabban már azt mondta, az adott időjárási körülmények és a nagy sebesség miatt rendkívül veszélyes volt, amit Bottas csinált. Aki viszont elintézte az egész csattanást azzal, hogy Russell hibája volt.

Mire Russell hozzájutott, hogy posztoljon az Insta-oldalán, már megkapta a tanácsot: ne legyen forrófejű. És hosszú sorokba fésülve azt írta, nem ez lesz a nap, amire a legbüszkébb, és hogy hiába volt esélye a pontszerzésre, az ütközés miatt ettől elesett, ezért talán túlságosan is érzelmi alapon reagált. Elnézést kért Valtteritől, a csapatától és mindenkitől, akit a reakciójával (hogy odasétált az ellenfeléhez és a fejéhez vágott ezt-azt) megbántott. Megköszönte a kapott üzeneteket, a negatívokat is, és jelezte, kész fókuszálni a következő futamra.

Kapcsolódó írásaink