Sport

Ízelítő

Korner

Hogy hogyan képzelik a japánok a pandémia idején a külföldi szurkolók nélküli olimpiát, és hogyan szeretnék megoldani, hogy mindenki számára legyen közönségatmoszféra?

Ebből kaptunk egy kis ízelítőt a hétvégi műkorcsolya csapat-világbajnokságon Oszakából. Mert bár a házigazdáknak jó okuk lett volna – hiszen a sportág különösen népszerű és sikeres a szigetországban –, hogy a lelátóra beengedett helyiek szívük szerint, csak japán versenyzőknek drukkoljanak, de nagyon sportszerűen jutott más nemzet műkorcsolyázóinak is a tapsból, transzparensekből, zászlókból.

Sőt, azt találták ki, hogy a kűr után, miközben a sportoló a pontjaira várakozott, a háta mögé állhatott maszkban egy néhány fős személyes szurkolói stáb és valami vidámsággal próbálkozhatott. A versenyző gyerekkori képének miniplakátjával, pantomimmal, szellemes geggel. Kinél, mivel… Az nem valószínű, hogy ugyanezt az olimpián is megengedik, de hogy a japánok megszervezik, hogy minden versenyzőnek jusson biztatás, az egészen biztos. Talán még a „Ria, ria, Hungária!”-t is betanulják.

Kapcsolódó írásaink

Célkeresztben

ĀKorner. Nem szeretem a kollektív büntetést. Mert nagyon igazságtalan

Pongyolaság

ĀKorner. Bosszantó, hogy az utóbbi hetekben rendszeresen komoly hibák jelennek meg „az ország legolvasottabb műsorújságjában”.